Het afgelopen weekend was lucratief voor stichtingen. Door de vele evenementen waren er diverse plekken waar de massa bijeenkwam.

En massa is kassa, dat weet iedereen.

Alleen al langs de Zaanse Dam spotten wij Spieren voor Spieren, de Hartstichting, Stichting Gambia Team, het Leger des Heils, Stofwisselkracht, Mama Cash, de Peter Pan Vakantieclub… en meer.

Het gaat ons te ver om alles te inventariseren -er moet tenslotte ook nog gewerkt worden- maar wij belichten twee initiatieven voor je:

  1. Zeiken dam tot dam 2Tafelronde 12 Zaanstreek: Plas en poepgeld

Tafelronde 12 maakte handig gebruik van de menselijke natuur. Op de Noorder IJ en Zeeweg plaatsten ze een toilet-unit die ze brandschoon opleverden voor elke gebruiker. Even puur genieten en ontlasten terwijl de klanken van de bijgeleverde muziek eventuele WC-geluidjes overstemden. De actie leverde €600,- op voor Simavi, een stichting die mensen aan water en sanitaire voorzieningen help.

  1. Werkgroep KrommenieWerkgroep Krommenie: Eet en bakgeld

Ook Werkgroep Krommenie weet de menselijke natuurlijk feilloos te bespelen. In dit geval ging het om de bezoekers van de braderie in Krommenie, die schoftig lekkere taartpunten konden kopen. De punten waren gebakken voor de wedstrijd Heel Krommenie Bakt en juryvoorzitter/Orkaanbaas Piet Bakker prijst de hoge kwaliteit vanaf zijn crosstrainer. Voor de Voedselbank vraten de Krommeniers €575, bij elkaar.

Mocht je zelf een mal, ludiek, winstgevend, tranentrekkend, hartverwarmend initiatief hebben ontplooid, of je wil graag dat wij ergens van weten, meld het dan per mail, Facebook of Twitter.