Op 7, 11, 12 en 28 oktober kan je meeplukken met de regionale editie van het landelijke project de Laatste Pluk. De Zaanse Uitdaging coördineert appelplukdagen bij Noord-Hollandse telers. Vrijwilligers in heel Nederland helpen bij de pluk van zo’n 35.000 kilo’s appels voor voedselbanken.

Op zaterdag 7 oktober (9-15 uur) zijn nog enkele mensen nodig in Noordbeemster. Meer plukvrijwilligers zijn welkom op 11 en 12 oktober in Westwoud en op 28 oktober in Hem.

Op donderdag 11 en zaterdag 28 oktober stelt de Uitdaging een bus beschikbaar, die om 9 uur vertrekt achter station Zaandijk Zaanse Schans. Om 16 uur rijdt de bus weer terug. Lunch, drinken en wat lekkers is beschikbaar op locatie. Aanmelden is noodzakelijk. Na aanmelding volgen verdere details.

Aanmelden kan via www.laatstepluk.nl (met achtergrondinformatie over het landelijke project) of via info@zaanseuitdaging.nl.

Deze Laatste Pluk is een project van de Nederlandse Uitdaging in samenwerking met Voedselbanken Nederland en het Univé Buurtfonds. Appeltelers stellen het laatste fruit dat aan hun bomen hangt beschikbaar. Door de plukinzet van vrijwilligers besparen zij op arbeidskosten. Het leegplukken van de bomen bevordert de oogst van het volgende jaar. De appels en peren verspreidt Voedselbanken Nederland over alle voedselbanken in Nederland. Hierdoor krijgen de 40.000 huishoudens zo’n vier weken lang wekelijks 1 kilo vers fruit.

Door Piet Bakker. Bron: persbericht Zaanse Uitdaging. Foto: De Orkaan.