Succesvolle inzameling speelgoed en computers

Halverwege de 14-daagse inzameling van nieuw speelgoed en goed werkende computers voor minima-gezinnen is al veel bereikt. Twee auto’s vol puzzels, spelletjes en knutselspullen zijn opgehaald bij de Bullekerk in Zaandam.

Ook staat veel apparatuur klaar om op te schonen. Inleveren kan tot 22 april dagelijks van 11-12 uur, bij de Bullekerk-deur aan de Tuinstraat-zijde. De ondernemers van Stadshart Zaandam en de Zaanse Uitdaging zijn deze actie gestart op verzoek van burgemeester Jan Hamming.

Het is hartverwarmend hoeveel Zaankanters graag een bijdrage leveren. Mensen willen overduidelijk iets kunnen betekenen voor anderen in deze tijd. Al is het maar het weggeven van de – zo goed als nieuwe – puzzel die ze zelf al gelegd hebben. Het Sociaal Wijkteam Poelenburg zorgt voor verdere verspreiding van het speelgoed over Zaanse wijken. Ook heeft Stichting Present al buitenspeelgoed (krijt, belleblaas, een step, auto’s, etc) opgehaald voor 22 gezinnen. De ingezamelde pc’s, laptops en tablets worden schoongemaakt door Uitdagingspartner ICT Vanaf Morgen en binnenkort beschikbaar gesteld.

Foto-bijschrift: Vlnr Jacintha Bannenberg (SWT Poelenburg), Niels Busch (Stadshart Zaandam), Naïma Toutouh (SWT Poelenburg), burgemeester Jan Hamming en Bas Husslage (Zaanse Uitdaging).

Foto inzameling Bullekerk copy

Bron: persbericht Zaanse Uitdaging

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *