Uitdaging Ilaisah: een Zaans verhaal (video #2)

Vorige week plaatsten we het eerste deel van het verhaal van Romano Druiventak van Ilaisah. Hij wilde adverteren op De Orkaan met zijn Surinaamse keuken. 

Nieuwsgierig geworden – want dol op Surinaams eten- bezochten we hem in zijn restaurantje aan de Zaandamse Burcht. Toen merkten we dat hij meer nodig had dan reclame. Het ontbrak aan sfeer, en de drempel leek hoog. Daarbij bleek dat de buurt hem niet in de armen sloot en zelfs een vermoeden had van ondermijning. 

Het ondermijningsverhaal leeft flink rond de Zuiddijk en Burcht. Er werd zelfs een motie ingediend ‘Maak de Zuiddijk ‘great again’ waarin bedrijven die zich bezighouden met criminele en anderszins ondermijnende activiteiten uit de wijk geweerd kunnen worden.

Uit eigen waarneming kunnen we stellen dat Romano kan koken, daar kon het dus niet aan liggen. Wat overbleef was het gebrek aan sfeer en de verdenking van ondermijning. 

We besloten de jonge ondernemer aan de tand te laten voelen door de buurt, in de persoon van Simone Ronchetti. En in contact te brengen met Bas Husslage van Stichting de Zaanse Uitdaging. Met behulp van styliste Susan Rietveld van Stuff&Styling en de sponsoring van Zaanstad Schilderwerken en ZUIVER gingen ze aan de slag…

Deel dit artikel:

5 reacties

 • Jacob Cabida

  Goh, wat een leuk initiatief om zo’n startende (en onzekere) ondernemer te helpen, om zodoende hem een betere start te geven. Ook leuk voor Zaandam; er zijn maar weinig leuke eethuisjes. Een aanwinst!

 • Tessa Berghouwer

  Jaaa, dit is een leuk item, een fijn feel good bericht. Benieuwd volgende week naar het resultaat!

 • Erik Schouten

  Nu nog een verbetering voor zijn website ‼

 • Eelco Aartsen

  Leuke video, met cliffhanger! 🙂

 • Leuk voor die jongen, maar ik zou wel eens iets meer willen weten over de ondermijning verhalen. Kan De Orkaan niet wat dieper ingaan op dat probleem? Aan de hand van de boekhouding kan dat toch makkelijk achterhaald worden lijkt mij, en als er keihard bewezen kan worden dat dit een eerlijke ondernemer is dan is dat voor die jongen ook alleen maar goed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *