Zaanstad maakt korte metten met meloenen

In juli nam Zaanstad winkelwagens, pallets en een heftruck in beslag bij supermarkt Emrah aan De Bloemkorf in Zaandam.

Vrijdag 29 september is de supermarkt opnieuw in de fout gegaan. De stoep stond vol met “illegale uitstallingen, ditmaal met groente en fruit”. 850 meloenen en dozen vol spitskool en groene kool zijn in beslag genomen en naar de Voedselbank gebracht.

De etenswaren zijn vrijdag volgens Zaanstad in beslag genomen tijdens “een hercontrole van twee supermarkfilialen in Zaandam door gemeente, politie, Vreemdelingenpolitie, Inspectie SZW en Belastingdienst. Daarbij werden meerdere overtredingen geconstateerd.”

Naast een vestiging aan De Bloemkorf is Emrah ook gevestigd aan de Brigantijnstraat. Zaanstad meldt dat het niet alleen om foute meloenen ging:

“Bij een eerdere gezamenlijke controle in april werden twee werknemers zonder verblijfsvergunning aangetroffen. Een derde persoon had geen werkvergunning. In één filiaal werkte ook nu een illegale vreemdeling. In het andere filiaal trof de Inspectie SZW een vervalst identiteitsdocument aan. De Inspectie SZW doet nader onderzoek naar overtredingen van de Wet arbeid vreemdelingen en de Arbeidstijdenwet. Ook de belastingdienst doet nader onderzoek.”

De inbeslagname in juli was volgens de gemeente nodig omdat “een aantal malen een last onder dwangsom is opgelegd en verbeurd, maar zonder resultaat. De ondernemer heeft de verbeurde dwangsommen niet betaald en is doorgegaan met het illegaal uitstallen van waren en voorwerpen.”

Foto: Gemeente Zaanstad

Deel dit artikel:

9 reacties

  • Paul

    Goed opgetreden van de gemeente!
    Doet mijn sterk weggezakte vertrouwen weer wat toenemen.

    Enige dat ik niet snap is waarom de supermarkt niet ook gesloten is. Wietplantage in je huis en de deur gaat drie maanden op slot.

    Met slappe knieen en stelselmatig ontkennen lossen we de problemen niet op. Terecht ingegrepen.

    • Bruce

      De bevoegdheden van de gemeente zijn beperkt; het sluiten van panden kan met het oog op (gevreesde) grote verstoring van de openbare orde. Sluiting van de woning is slechts mogelijk in situaties waarin sprake is van overlast waardoor de veiligheid en gezondheid van mensen in de omgeving van de woning in ernstige mate worden bedreigd. Van deze bevoegdheid wordt bijvoorbeeld soms gebruik gemaakt als een woning als bordeel wordt gebruikt, of als een motorbende daar samenkomt en leden illegale handelingen verrichten, of als het pand gebruikt wordt om gestolen goederen te verkopen (verhoogd kans op geweld, enzovoorts).

      De Opiumwet biedt nog een bijzondere mogelijkheid aan om een pand te sluiten bij sprake van drugshandel. Het is dus niet zo dat bij elke illegaliteit de mogelijkheid bestaat om een pand te sluiten. De stalling van goederen op straat en illegale arbeid voldoen niet aan de criteria denk ik.

  • Yede

    Goed om te weten. Dat een bedrijf gewoon illegale medewerkers in dienst mag hebben zelfs vervalste papieren. Dan moet de zaak toch gewoon dicht. Hoe jammer dat voor de buurt ook is 🙁

  • durk

    Volgens mij staat de Orkaan op het verkeerde been.
    Het gaat in dit geval niet om de supermarkt in de Bloemkorf.
    Als de berichten goed gelezen worden gaat het om 2 supermarkten (2 filialen)
    en dat kan er maar 1 zijn, heeft een spermarkt(tje) op straat Poelenburg en
    1 op de Morgensterstraat.

    • De Orkaan

      Wij staan graag op het verkeerde been… (en we stappen er ook wel eens mee uit bed). Maar de gemeente verwijst in haar persbericht naar de actie in juli, en dat betrof de Emrah-markt aan de Bloemkorf.

  • M.weeber

    Hebben ze eindelijk gehandhaafd?Goh in pelderserveld liggen sloopmaterialen al maanden naast een huis .Dat komt ervan dat handhaving gewoon even door de wijk rijdt in plaats van door de wijk loopt.

  • Herman Aartsen

    De super op de Morgensterstraat is geen Emrah. Dus Durk je commentaar is onjuist.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *