Zes partijen in de race voor Hembrugterrein

Zes projectontwikkelaars zijn zijn nog in de race voor de verkoop van het Hembrugterrein. Zij mogen op 24 november een bod uitbrengen.

De hoogste bieder koopt het terrein van het Rijksvastgoedbedrijf en kan zijn plannen uitvoeren. Half januari wordt bekend gemaakt wie de koper wordt.

Alle plannen zijn prima volgens het Rijksvastgoedbedrijf:

“Behoud van het monumentale en het groene karakter van het terrein en de bestaande gebouwen, in combinatie met mogelijkheden voor bedrijvigheid, recreatie en horeca.”

In de laatste fase wordt niet meer gekeken naar de inhoud van de plannen. De ontwikkelaar met het hoogste bod mag het terrein kopen.

De projectontwikkelaars zijn (in alfabetische volgorde):

  • ABC Planontwikkeling B.V.
  • AM BV
  • BPD Ontwikkeling B.V., VORM Ontwikkeling B.V.
  • Damse Ontwikkel Combinatie B.V., Diederendirrix B.V., Atelier Kempe-Thill B.V.
  • The Good Life Development Fund
  • Van der Leij Bouwbedrijven B.V.

Een selectiecommissie onder leiding van rijksbouwmeester Floris Alkemade bekeek plannen van negen partijen, aanvankelijk waren er 14 gegadigden. Drie partijen vielen af. In de plannen van de zes ontwikkelaars is sprake van een mooi evenwicht volgens het Rijksvastgoedbedrijf. Alle zes partijen kunnen hun programma in ongeveer tien jaar volledig ontwikkelen.

Het Rijksvastgoedbedrijf kan in deze fase niets bekend maken over de inhoud van de verschillende plannen.

Op het terrein mogen maximaal 1000 woningen worden gebouwd. De sanering van het vervuilde terrein is nog niet volledig voltooid.

Bekijk hier ons dossier over de verkoop.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *