Zes Zaanse kandidaten voor verkiezingen Tweede Kamer

Zes Zaankanters staan op de lijst voor de Tweede-Kamerverkiezingen die op 15 maart worden gehouden: Barbara Visser en Rosemarijn Dral voor de VVD, Jeroen Olthof en Emine Bozkurt (PvdA), Patrick Zoomermeijer (SP) en VDP’er Burhan Gökalp.

Barbara Visser (plaats 7) staat op een verkiesbare plek. Alleen bij een klein wonder (groot wonder?) komt Emine Bozkurt (plaats 18 bij de PvdA) in de Kamer.

De rest van de Zaankanters staat niet op verkiesbare plekken. De Oostzaanse Rosemarijn Dral staat 56e, Jeroen Olthof staat alleen in kieskring Den Helder (78e) op de lijst. Patrick Zoomermeijer staat in drie kieskringen als 47e SP-kandidaat op de lijst.

De Vrije Democratische Partij (VDP) van Burhan Gökalp doet maar in twee van de twintig kieskringen mee. Er is maar één kandidaat:

(We haalden het nieuws over 139 Amsterdamse kandidaten uit Het Parool, die bleek het overgeschreven te hebben uit het AD, en die had de data weer van de Kiesraad en met die data hebben wij dit bericht gemaakt.)

Deel dit artikel:

Een reactie

  • René

    Elke zetel vertegenwoordigd zo’n 112 000 inwoners (16,8 milj. / 150). Één verkiesbare Zaankanter is dus niet per se heel laag, met 200 000 Zaankanters en de wetenschap dat veel carrièrepolitici richting Den Haag verhuizen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *