Anti-LHBTI geweld op Markstraat, Wormerveer

Dinsdagavond – 15 augustus – omstreeks 23.30 uur werden hulpdiensten gealarmeerd in verband met een vechtpartij op het Marktplein in Wormerveer. Een transgender werd slachtoffer van zinloos geweld nadat hij met zijn vriend hand in hand door het centrum van Wormerveer liep.

Getuigen vertellen dat er drie meiden van 16 a 17 jaar ‘vieze homo’ riepen. Vervolgens hebben deze drie meiden het slachtoffer op de Krommenieërweg in elkaar geslagen, waarna het slachtoffer op het Marktplein in elkaar is gezakt. De politie was als eerste ter plaatse en heeft eerste hulp verleend. Meerdere eenheden hebben direct in de omgeving gezocht naar de verdachten.

Het slachtoffer is door het ambulancepersoneel nagekeken. Gelukkig leken de verwondingen op het eerste gezicht mee te vallen. De ambulance heeft het slachtoffer naar huis gebracht. De vader van het slachtoffer laat weten dat er morgen aangifte zal worden gedaan van openlijke geweldpleging. De getuigen hebben al een verklaring afgelegd en de politie zal camerabeelden in de omgeving opvragen.

Onderzoek van de politie zal moeten uitwijzen of hier sprake was van anti-LHBTI-geweld. Roze in Blauw is het landelijke politienetwerk voor LHBTI-gemeenschap. Lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen, transgender- en intersekse personen (LHBTI+) die te maken krijgen met discriminatie, bedreiging, mishandeling of andere strafbare zaken gerelateerd aan hun seksuele oriëntatie of genderidentiteit kunnen daar melding doen.

Bijdrage door Michel Schermer

Deel dit artikel:

14 reacties

 • Liam de Haas

  Denk dat de kop beter zou zijn met “anti-LHBTI-geweld”, nu lijkt het alsof het geweld vanuit de LHBTI gemeenschap komt en “Een transgender” is vrij…. bot. “Transgender man” of “transgender persoon” is correct

  • De Orkaan

   Hoi Liam, helemaal eens voor wat betreft de kop, aangepast en dank!
   Voor wat betreft ‘transgender’ daar gaan we niet in mee. Een transgender is wat ons betreft al een persoon, dus dat is wat dubbelop. Je mening – want dat is het, niet meer, niet minder- over wat ‘correct’ is delen we niet. Het enige botte in deze geschiedenis is het gedrag van de ‘dames’.
   @Jolanda en Jaap: nu we toch bezig waren hebben we ‘zinloos’ weggehaald.

   • Liam de Haas

    Jullie slaan hier de plank toch wel een beetje mis.

    Ik raad jullie aan om de publicatie “Transgender in de media. Hoe doe je dat? – Een wegwijzer voor journalisten en redacties” van Transgender Netwerk Nederland (https://www.transgendernetwerk.nl/wp-content/uploads/Transgender-in-de-media-1.0.pdf) te raadplegen en in dit geval specifiek het hoofdstuk “Aanspreekvormen” en het stukje op pagina 7.

    • Frank Vos

     Helemaal met je eens Liam

     • De Orkaan

      Zoals jullie misschien zullen begrijpen gaat de redactie van De Orkaan over de inhoud van De Orkaan. Wij raden jullie aan de Nederlandse Grondwet, en dan vooral het artikel over vrijheid van meningsuiting te raadplegen.

     • Liam de Haas

      En de redactie kan dus ook besluiten om de taal in berichtgeving over transgender personen aan te laten sluiten met hoe transgender personen dat graag willen, dat is gewoon respectvol. Om dat makkelijk te maken voor media organisaties hebben ze daar zelfs een wegwijzer voor gepubliceerd zodat duidelijk is hoe het zit.

      Aan komen zwaaien met de vrijheid van meningsuiting is een beetje kinderachtig. De Artikel 7 beschermt je alleen tegen vervolging vanuit de staat (en ook dat niet ongelimiteerd), het is geen vrijwaring van kritiek op je mening.

 • Jolanda Schouten

  Wat verdrietig. En de term ‘zinloos’ kan er wel uit. Want dan zou je denken dat er ook zinvol LHBTI-geweld bestaat 🙁

 • Jaap Meeuwsen

  Geweld is altijd zinloos !

  • Didier Hennequin

   Website ‘De vrijdenker’ weet te melden:
   “De enige rechtmatige toepassing van geweld, is ter zelfverdediging, en dan nog uitsluitend met als doel de geweldpleger te stoppen en niet als snelle vergelding.“ Aldus de definitie van ‘zinvol’ geweld.

  • Didier Hennequin

   Pardon, de website heet ‘Vrijspreker.nl’.

 • Danny Mooij

  Vooral doorgaan met hand in hand lopen en jezelf zijn. Respect daarvoor. In mijn Nederland, waar ik 51 jr geleden geboren ben moet iedereen vrij zijn. Voor vrijheid hebben mensen hun leven gegeven. Ook in dit land. Alleen snapt dit domme achterlijke volk met het iq van een fruitvlieg dat niet. Jammer dat ik er zelf geen getuige van was.

 • die meiden moeten goed gestraft worden.en hoop dat ze ook eens tegen de verkeerde tegen komen .de hetero wereld is ook niet alles loopt ook veel verkeerde mensen rond

 • M Wolkers

  Alsjeblieft kunnen er niet als protest allemaal mannen hand in hand gaan lopen en idem voor vrouwen, een maand lang …. Alle tijdstippen van de dag, zoek iemand om samen demonstratief hand in hand te lopen. Deze ritmeerden oppakken en verbannen naar een ver ver land

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *