Zintuigelijk wandelen door oud-Zaandijk (& audio 🔈)

Het Weefhuis organiseert in samenwerking met stichting Oren en Ogen Tekort een historische wandeling door oud-Zaandijk, speciaal voor mensen die blind, slechtziend, doof of slechthorend zijn (maar ook voor mensen die goed kunnen zien en horen).

Deze week werd er al proefgewandeld (met hulphond, blindenstok en gids).

Wat hebben de zintuigen, chocola, een bijenkorf, Neptunus en Mercurius met Zaandijk te maken? Wat is de hoedenkant en wat de pettenzijde en waarom is dat zo in Zaandijk? Tijdens deze wandeling komt dat allemaal aan bod, alles te zien maar voor deze keer ook te proeven, te ruiken en te voelen.

“Laat mij je Zaandijk zien en kennen, zoals je haar nog niet eerder hebt ervaren!” zegt onbezoldigd burgemeester van Zaandijk, Jan Duijvis, die als gids fungeert. 

De wandelingen zijn op woensdagmiddag 5 april van 13:00 – 14:30 uur en op vrijdagmiddag 7 april van 13:00 – 14:30 uur. Aansluitend is de tentoonstelling Zinnenprikkelend te bezoeken. Startpunt van de wandelingen: Het Weefhuis, Lagedijk 39, 1544 BB Zaandijk.

Opgeven bij: stadswandeling@orenenogentekort.nl en vermeld erbij dat het het om de ‘zintuigelijke wandelingen’ in Zaandijk gaat. Meld het ook speciaal als je met een groep wilt komen.

Er kunnen maximaal 10 mensen per wandeling mee. Als er minder dan twee mensen komen zal de rondleiding niet doorgaan. Bij meer belangstelling zal de wandeling vaker gehouden worden.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *