Gisteravond werd er op sportpark Hoornseveld in Zaandam een nieuwjaarsreceptie gehouden van ZKV en ZKC’31. Beide verenigingen zullen per 1 juli fuseren. 

Door: Dennis Dallinga

Bij een nieuwe club horen ook een nieuwe naam en nieuwe clubkleuren/kleding. Alle leden mochten stemmen tot 31 december 2022 tot 23.59 uur. Er zijn in totaal 361 stemmen uitgebracht. Er kon gekozen worden uit drie namen, namelijk KV Mixtum, ZKD en KVZ’23. Uiteindelijk is er gekozen voor KVZ’23 wat staat voor Korfbal Vereniging Zaandam 2023. De toevoeging ’23 is er, omdat in Zutphen al een vereniging met deze naam bestaat. Verder kon er gekozen worden uit de kleuren groen – zwart, rood – zwart en oranje – zwart. Er is gekozen voor rood – zwart. 

Lex Kaper van ZKV en Tristan Draaisma van ZKC, de voorzitters van beide verenigingen, vertelden dat er gesprekken gaande zijn met de gemeente over een nieuw te bouwen sporthal op het terrein van ZKC’31. Of die er komt is nog niet zeker. Draaisma, nu nog voorzitter van ZKC:

‘De plannen liggen er en worden nu doorgerekend door de gemeente. De Tref op ’t Kalf en De Struijck in de Oostzijde zijn aan het einde. Komend zaalseizoen 23-24 (start in oktober), zullen de wedstrijden nog over deze 2 hallen verdeeld worden en het zaalseizoen daarop misschien ook nog. Verder zetten we erop in dat we de tweede veldhelft van dit seizoen (start in maart/april) we al op de nieuwe accommodatie onze wedstrijden kunnen spelen.’ 

Beide voorzitters kijken uit naar een prachtige gezamenlijke toekomst op het nieuwe sportcomplex en zij wensen iedereen het beste toe voor het komende jaar!