ZMC valt opnieuw in de prijzen

De binnenkant van het het nieuwe ZMC is in de prijzen gevallen. De ‘omgevings-illustraties’ die SILO Agency samen Mecanoo-architecten ontwikkelde, werden op 8 mei beloond met drie Golden Cubes van de Art Directors Club (ADC) in New York.

Eerder kreeg het ZMC al een Yellow Pencil tijdens de D&AD Awards in London. In april kreeg het nieuwe ziekenhuis een ADCN lamp in Amsterdam.

De prijzen zijn uitgereikt wegens de positieve afleiding die de innovatieve illustraties bieden aan patiënten en bezoekers. De stress en emoties die met een ziekenhuisbezoek gepaard gaan zouden door inrichting en aankleding van het ZMC verbeterd moeten worden aldus Rene Toneman van SILO.

SILO gebruikte 3D software en animaties om 3.500 m2 hand-getekende illustraties op muren, glazen afscheidingen en in liften aan te brengen. Het werk duurde twee jaar, op de website van SILO zijn nog meer illustraties te zien.

In de centrale hal is een menselijk lichaam te zien dat tegelijkertijd de industriële geschiedenis van de Zaanstreek weergeeft.

© Foto’s: Mecanoo architecten (de drie hierboven) en SILO (geheel boven, gemaakt door Thijs Wolzak).

In dit filmpje is te zien hoe de illustraties gemaakt worden.

Zaans Medisch Centrum – Spatial graphics from SILO AGENCY on Vimeo.

Met dank aan onze correspondente in New York: Geke van de Kamp.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *