Zoektocht naar mysterieuze dode Duitser op Hembrugterrein (filmpje)

Peter Kruit

De A.I. en het raadsel van de dode Duitser… 

“Het zou de titel van een spannend jongensboek kunnen zijn, maar dat is het niet. Het is een serieuze speurtocht naar één van de vele geheimen van het Hembrugterrein.”

Zo begint Peter Kruit het artikel op zijn website Artillerie Inrichtingen Hembrug

Kruit werkte op het Hembrugterrein toen het nog in gebruik was van Eurometaal. Zijn oude chef was “er altijd als de kippen bij als er ergens in het bos op het terrein gegraven, gekapt of anderszins werkzaamheden werden uitgevoerd.”

Dit had een reden. De oude baas wist dat er aan het einde van de oorlog een Duitser dood was geschoten die ze met “alles erop en eraan” ergens op het terrein hebben begraven. Hij kwam er nooit achter waar.

Peter vond het een fascinerend verhaal, en hoewel hij soms aanwijzingen kreeg dat het waar gebeurd zou kunnen zijn, vond hij nooit iets concreets:

“Totdat ik vorige week het volgende stukje tekst en een tekening van een destijds vijfjarig jongetje in handen kreeg. Het maakt deel uit van een veel groter verhaal waarover ik later meer zal schrijven.”

Dit was de locatie van het wachthuisje van de Duitser:

Mocht je informatie hebben over deze gebeurtenis, dan horen wij (en Peter!) het graag…

3 Reacties op Zoektocht naar mysterieuze dode Duitser op Hembrugterrein (filmpje)

  1. Peter Kruit says:

    Naar aanleiding van dit verhaal heb ik enige reacties ontvangen. In één daarvan werd er gezocht naar een voorval dat rond of op dezelfde tijd in Zaandam heeft plaats gevonden. Mede namens zijn familie ben ik hierdoor nu ook opzoek naar de Nederlander Peter Johannes Nijkamp. Weet u wat over hem is overkomen dan horen wij dat erg graag.

  2. Yvonne bijman says:

    Misschien weten hun dit? Vermistepersonenw02@ redcross.nl. Met vriendelijke groet yvonne bijman

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>