Leerlingen van basisschool de Westerkim en het Zaanlands Lyceum hebben bloemenzaad gezaaid op het terrein waar vroeger kantoorgebouw De Zweed stond (en waar de bouw van het Cultuurhuis moet beginnen).

Het is een actie in het kader van Zzzoemend Nederland waarbij er meer plekken voor bijen worden gemaakt. Wie een braakliggend terrein vindt, kan zaadjes bestellen (in dit geval een mengsel van oa. phacelia, boekweit, goudsbloem, korenbloem, cosmea en zonnebloem) en ze in de grond stoppen. Simpel nietwaar?

Het is een initiatief van imker Pim Lemmers, de Bijenstichting, Imkers Nederland en Greenpeace. Bij het Zaans Natuur en Milieu Centrum is meer te vinden over de Zaanse zaaiactie op 21 mei.

Op het voormalig Verkade-terrein aan de Provincialeweg in Zaandam, hebben leerlingen van basisschool Hannie Schaft samen met leerlingen van het Zaanlands Lyceum de enorme oppervlakte van maar liefst 15.000 m2 ingezaaid met het bloemenmengsel.

Wij van De Orkaan kunnen niet wachten op Zaanse Cultuurhoning (klinkt beter dan Zweed-honing, alhoewel Figaro-honing ook wel zou gaan) en Verkade-honing.

 

.