Zoemen bij de De Zweed

Leerlingen van basisschool de Westerkim en het Zaanlands Lyceum hebben bloemenzaad gezaaid op het terrein waar vroeger kantoorgebouw De Zweed stond (en waar de bouw van het Cultuurhuis moet beginnen).

Het is een actie in het kader van Zzzoemend Nederland waarbij er meer plekken voor bijen worden gemaakt. Wie een braakliggend terrein vindt, kan zaadjes bestellen (in dit geval een mengsel van oa. phacelia, boekweit, goudsbloem, korenbloem, cosmea en zonnebloem) en ze in de grond stoppen. Simpel nietwaar?

Het is een initiatief van imker Pim Lemmers, de Bijenstichting, Imkers Nederland en Greenpeace. Bij het Zaans Natuur en Milieu Centrum is meer te vinden over de Zaanse zaaiactie op 21 mei.

Op het voormalig Verkade-terrein aan de Provincialeweg in Zaandam, hebben leerlingen van basisschool Hannie Schaft samen met leerlingen van het Zaanlands Lyceum de enorme oppervlakte van maar liefst 15.000 m2 ingezaaid met het bloemenmengsel.

Wij van De Orkaan kunnen niet wachten op Zaanse Cultuurhoning (klinkt beter dan Zweed-honing, alhoewel Figaro-honing ook wel zou gaan) en Verkade-honing.

 

.

 

Deel dit artikel:

Een reactie

  • yede

    nou heeft niet echt geholpen is nog steeds een zooitje daar had ik het bij koog zaandijk dus toch stuk beter gedaan. dus ik denk dat ik het maar eens mooi ga maken op dat terrein van de zweed zal het een stuk opknappen Zaanse bloembollenvelden tot dat er gebouwd zal gaan worden 🙂
    de flinders en andere natuur komt dan vanzelf wel en is het ook nog leuk uit het raam kijken voor de touristen van hotel intell 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *