Zomaar een (dubbel) Zaans Minuutje: Glazenmaker Westerkoog πŸŽ₯

Pure nostalgie die Total. Hoe vaak kochten we er Gauloises rood in de guldentijd? Ze smaakten het best op de vroege ochtend na uren Waakzaamheid en bij een warme uienkruier van Nic de Lange. Dat was in de tijd dat elke nacht niet mocht eindigen.

Inmiddels roken we al jaren niet meer, lonkt het bed in de nacht en de Waakzaamheid is weg. Tenminste, het is volledig platgegooid en opnieuw opgebouwd en je eet er nu Nepalees of Indiaas. Maar we dwalen af. We fietsen langs het benzinestation de wijk in. Per ongeluk maakten we er twee minuten van.

Hoe dan ook, echt nieuws is het niet.

Bij De Orkaan zitten we bovenop het nieuws. We bedrijven topsport, staan altijd aan, en zien de Zaan. En, okΓ©, een heel enkele keer hobbelen we achter feiten aan. Gelukkig worden we in die gevallen doorgaans tot de orde geroepen door onze messcherpe lezers: #blijmee.

Toch vinden we dat de boog niet altijd gespannen kan zijn. Soms biedt de Zaan niks nieuws, maar is het fijn te kijken. Nu en dan trakteren we je (en ons!) daarom op een Zomaar Zaans Minuutje waarin weinig tot niks gebeurt.

Vandaar: gewoon een dubbel filmpje van een fietstocht door een best wel fijne wijk:

Eerder schoten we zomaar een Zaans Minuutje van:

Door: Merel Kan (De Orkaan): tekst, foto, video. Muziek: De Orkaan/Piet Bakker of De Kift

Deel dit artikel:

8 reacties

 • H Thesing

  Beetje vreemd filmpje.
  Op wat voor tijdstip is dit genomen? En welk jaar?
  Was de busbrug dicht of werd het auto verkeer tegen gehouden?
  De enkele auto die voorbij komt, rijdt bijna stapvoets. Vreemd! Is dit een promotie filmpje van de Gemeente?
  Advies: doe het nog eens maar dan via de Wildeman en als de busbrug open is.
  Iedereen kan dan zien hoe druk het is met te hard rijdende auto’s, bussen (vooral die) en vrachtwagens.

  • De Orkaan

   Beetje vreemde reactie.
   Het jaar en de maand staat erin. Het was afgelopen zaterdag. Het verkeer werd niet tegengehouden, en we vroegen de automobilisten niet stapvoets te rijden. Dat deden ze keurig helemaal zelf. Verder heeft de gemeente er niks mee te maken, wat we filmen is geheel eigen keuze.
   Dat het beeld niet voldoet aan jouw plaatje is jammer. Het is zoals het is: zomaar een Zaans minuutje (maar dan keer twee omdat we er zo lekker inzaten).

 • H Thesing

  Of het beeld niet voldoet aan mijn plaatje, doet er niet toe.
  Het is niet de dagelijkse werkelijkheid die wordt weergegeven.
  Misschien een nieuw filmpje op een werkdag?

  • De Orkaan

   Misschien zelf even gaan filmen?

  • Bert Versteeg

   H.Thesing, dit is wel degelijk de dagelijkse werkelijkheid, zeker op zaterdag!
   In het algemeen valt het verkeer op de rondweg wel mee en is het ook geen racebaan zoals u beweert.
   Aso`s heb je overal dus ook op de rondweg.
   Als De Orkaan op een doordeweekse dag was gaan filmen was het filmpje niet veel anders geweest.
   Alleen is wat drukker vlak voor en vlak na het inrijverbod op de Binding!
   Vrachtwagens mogen de brug niet over dus het vrachtverkeer door de wijk is bestemmingsverkeer dat in het algemeen vrij rustig rijd.
   Chauffeurs van Connexxion rijden inderdaad regelmatig veel te hard.ik reed eens 50 km/u maar zag de bus aan de horizon verdwijnen, die reed dik 60km/u!
   De cameraman (of vrouw) van De Orkaan is alleen een stuk van de Glazenmaker vergeten, de straat loopt door tot de rotonde naar de Binding.

 • Ans Pieper

  Het kan wel! Rustig rijden, elkaar de ruimte geven. Ik vergat eerst de muziek erbij aan te zetten. Met de Kift erbij wordt het spannender.

 • RenΓ© Kruithof

  Dit moet wel een simulatie zijn, want de filmer wordt geen enkele keer veel te krap en met veel te veel snelheid ingehaald.

 • l. Boonstra

  Alhoewel ik vaker op incourante tijden over de Busbrug kom is ook mijn beleving dat het niet echt een drukke weg is , als loper/fietser is eigenlijk de piek net na de openingstijd en vlak voor sluitingstijd. Maar dat er soms (te) hard wordt gereden is niet alleen aan de buitenwijkers te wijten. Heel vaak zie ik auto’s voor mij uit het zicht verdwijnen die net uit een zijstraatje kwamen of er plots induiken.
  Alleen dit wangedrocht hebben de WesterKogers en Wateringers echt aan zich zelf te danken omdat ze ooit kozen voor het niet doortrekken van de Houtveldweg naar de Verlegde Guisweg. Met dank aan de milieuterroristen van OBW.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *