Kukeleku!

Bij De Orkaan zitten we bovenop het nieuws. We bedrijven topsport, staan altijd aan, en zien de Zaan. En, oké, een heel enkele keer hobbelen we achter feiten aan. Gelukkig worden we in die gevallen doorgaans tot de orde geroepen door onze messcherpe lezers: #blijmee.

Toch vinden we dat de boog niet altijd gespannen kan zijn. Soms biedt de Zaan niks nieuws, maar is het fijn te kijken. Nu en dan trakteren we je (en ons!) daarom op een Zomaar Zaans Minuutje waarin weinig tot niks gebeurt.

Gisteren werden we staande gehouden door kippen en hanen die ons de weg naar de ophaalbrug van Oostzaan blokkeerden. Thuis wachtte een maaltijd met kipnuggets van Ruig, maar we namen de tijd om de dames (MV) te filmen. Waarschuwing vooraf: er wordt wat getokt, gekukelekuut, en een lief jongetje gooit wat brood. Maar er gebeurt verder niets.

PS. Toen we languit lagen te filmen op de parkeerplaats nam een lieve, dappere dame de moeite om te vragen of het goed met ons ging. Mocht zij dit lezen: heel veel dank.

Eerder schoten we zomaar een Zaans Minuutje van: