Zomaar een Zaans Minuutje: Fietsen langs de Provincialeweg πŸŽ₯

Zaanstad Fietsstadgemeente? Er moet nog wat water door de Zaan. Maar we kunnen kritiek uiten en klagen dat het een lieve lust is, fietsen is fijn. Wij trapten een stukje langs de Provincialeweg, met de wind in de haren.

Hoe dan ook, echt nieuws is het niet.

Bij De Orkaan zitten we bovenop het nieuws. We bedrijven topsport, staan altijd aan, en zien de Zaan. En, okΓ©, een heel enkele keer hobbelen we achter feiten aan. Gelukkig worden we in die gevallen doorgaans tot de orde geroepen door onze messcherpe lezers: #blijmee.

Toch vinden we dat de boog niet altijd gespannen kan zijn. Soms biedt de Zaan niks nieuws, maar is het fijn te kijken. Nu en dan trakteren we je (en ons!) daarom op een Zomaar Zaans Minuutje waarin weinig tot niks gebeurt.

Vandaar: gewoon een stukje op de fiets. Meer is het niet voor vandaag.

Eerder schoten we zomaar een Zaans Minuutje van:

Deel dit artikel:

4 reacties

 • Mario van Schaik

  slaapverwekkende video

  • De Orkaan

   Je hebt gelijk! Het lijkt verdikkeme wel een Zaans minuutje waarin niks gebeurt!

   • Bert Versteeg

    Het is een perfecte video die vooral in de eerste 20 seconden op subtiele wijze laat zien waardoor er regelmatig ongevallen op dit fietspad gebeuren.
    De cameraman (of vrouw) rijdt achter 2 naast elkaar rijdende fietsers, dan komt er iemand op een bromfiets en een bromfietser als tegenligger die ook 2 naast elkaar rijdende fietsers passeert.
    De beide bromfietsers lossen de situatie uitstekend op maar voor hetzelfde geld hadden beide bromfietsers haast en had het verkeerd kunnen aflopen.
    Ik vind daarom de eerste 20 seconden uitermate geschikt voor een spotje voor Veilig Verkeer Nederland of Postbus 51.

 • Niek A.F. Grandiek

  Als ‘lagere-scholier’ in de jaren zestig fietste ik op de donderdagochtend deze route van de St Leonardusschool naar het sportfondsenbad.
  Schoolzwemmen. Aan de oostkant de huizen en aan de westkant het open veld. Langs het fietspad aan weerszijden stonden hoge bomen. Een lust voor het oog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *