Zomaar een Zaans Minuutje: loslopende monniken 🎥

Of het minuutje van vandaag bijzonder is weten we eigenlijk niet. Deze drie Thaise heren liepen vanochtend tegen 7.00 uur over de Rozengracht. Ze kwamen uit het Inntel hotel en liepen richting de bus die hen naar de boeddhistische Fo Guang Shan He Hua tempel aan de Zeedijk in Amsterdam* zal brengen.

Orkaankracht Bas Sommeijer werd uit haar bed gebeld door Orkaankracht Eelco die het trio zag lopen schrijden. Bas bedacht zich geen moment:

‘Ik rende met bungelende borsten (geen tijd voor BH) het huis uit om ze te spotten!’

Nadat ze de heren gefilmd had nodigde Bas ze uit voor een toer door Zaandam voor morgenochtend. De bungelende borsten schrokken de dappere monniken niet af: de afspraak staat.

*Het zou dus om de inzegening van de Thais Boeddhistische Buddhavihara Temple Amsterdam in Purmerend gaan (zie reacties).

Hoe dan ook, echt nieuws is het dus niet.

Bij De Orkaan zitten we bovenop het nieuws. We bedrijven topsport, staan altijd aan, en zien de Zaan. En, oké, een heel enkele keer hobbelen we achter feiten aan. Gelukkig worden we in die gevallen doorgaans tot de orde geroepen door onze messcherpe lezers: #blijmee.

Toch vinden we dat de boog niet altijd gespannen kan zijn. Soms biedt de Zaan niks nieuws, maar is het fijn te kijken. Nu en dan trakteren we je (en ons!) daarom op een Zomaar Zaans Minuutje waarin weinig tot niks gebeurt.

Vandaag: Thaise monniken over een Zaans plein:

Eerder schoten we zomaar een Zaans Minuutje van:

Door: Merel Kan: video Bas Sommeijer Muziek: De Orkaan/Piet Bakker of De Kift.

Deel dit artikel:

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *