Zomaar een Zaans Minuutje: Pixelpoort 🎥

In juni zagen we dat er beweging zat in de pixels van het kunstwerk Pixelpoort in de fietstunnel langs de Provincialeweg in Zaandam.

De tegeltjes waaruit het kunstwerk bestond hadden eerder op verschillende plekken losgelaten. Dat gebeurde vooral na hevige regenval, het hemelwater van de rijbaan liep over de rand de tunnel in. Inmiddels zitten alle tegeltjes weer keurig vastgeplakt op hun plek. We fietsten erlangs.

Hoe dan ook, echt nieuws is het niet.

Bij De Orkaan zitten we bovenop het nieuws. We bedrijven topsport, staan altijd aan, en zien de Zaan. En, oké, een heel enkele keer hobbelen we achter feiten aan. Gelukkig worden we in die gevallen doorgaans tot de orde geroepen door onze messcherpe lezers: #blijmee.

Toch vinden we dat de boog niet altijd gespannen kan zijn. Soms biedt de Zaan niks nieuws, maar is het fijn te kijken. Nu en dan trakteren we je (en ons!) daarom op een Zomaar Zaans Minuutje waarin weinig tot niks gebeurt.

Vandaag een tochtje langs kleurige tegeltjes. Meer is het niet…

Lees hier alles wat wij schreven over Pixelpoort.

Eerder schoten we zomaar een Zaans Minuutje van:

Door: Merel Kan. Muziek: De Orkaan/Piet Bakker of De Kift.

Deel dit artikel:

2 reacties

  • Aaf Aafjes

    Volgende keer vanaf overzijde filmen voor meer afstand tot tegelkunst, en filmen van zaandam richting hempont en in ieder geval wat langzamer rijden om een duidelijk beeld van de afbeeldingen aan de kijker voor te schotelen. En dan op moment dat niet de fietsers en scooters van de pont komen. Het is in ieder geval lang mooi gekleurd tegelkunstwerk weer geworden.
    Lege andere zijde? Free graffiti zone of andere vorm van kunst?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *