Zaanse zombies opgelet: sleep je luie, ontdode, ontbindende, bloedende massa van de bank en beweeg je morgenmiddag om 16:00 uur naar de Monettuin in Zaandam.

Daar kan je een roedel vormen met andere ontzielde pusspuiters om een wandelingetje te maken door het Zaanse centrum.

Samhain
Daarna wordt de nachtmerrie voortgezet in de Monettuin aan de Hogedijk, waar tijdens het Keltische nieuwjaarsfeest Samhain de scheiding tussen de wereld van de doden en de levenden heel dun is. Wij weten niet veel van levende doden, maar we gingen er altijd vanuit dat ze geen trek zouden hebben. Dat blijkt een fabeltje te zijn.

Vooroudertafel 
In de Zombietuin (sorry, Meneer Monet) wordt een vooroudertafel gedekt. Er staat één extra bord op voor niet-ontdode doden (eet u mee, Meneer Monet?). Iedereen mag eten (en drinken!) toevoegen en mee-eten. Zaanse zombies zijn zeker zociaal, zeg!

Zombie mee
Meld jezelf hier aan als je durft. En mocht het nou zo zijn dat je pas op het laatste moment beslist dat je levendig dood in je vel zit, dan mag je ook zomaar verschijnen. Maar dat moet binnen de zerken blijven: geen zombie-tsunami in onze stad graag.

Volgend jaar 
Wij zien zo’n extra nieuwjaarstraditie wel zitten. Misschien met bijbehorende vrije dagen. En oliebollen, liefst levensgevaarlijk live-gebakken door Buter of Goemans. Een traditie is geboren… euh… gestorven… bijna dood… levend ter ziele… kassiewijlen maar ook weer niet… Hoe dan ook: volgend jaar weer.