ZTS gaat gebukt onder ‘wurg’-huur van Stichting Hoornseveld

Voetbalvereniging ZTS had voor 15 mei het Johan Roemhuis moeten ontruimen. De sleutels van het pand moeten uiterlijk 20 mei ingeleverd worden bij de Stichting Beheer Hoornseveld.

PvdA-leden Eylem Koseoglu en Songul Mutluer hebben over deze ontruiming vragen gesteld aan de gemeente. Volgens hen is het een gevolg van een wurgcontract dat door het vorige bestuur van ZTS met de Stichting is gesloten.

Dit contract hield volgens de PvdA’ers in dat ZTS voor het gebruik van het Johan Roemhuis als kantine 3 x het oorspronkelijke huurbedrag moest betalen (rond 1500 EUR) en verantwoordelijk zou zijn voor onderhoud van het pand.

Het nieuwe bestuur kreeg vorig jaar een rapport onder ogen waarin stond dat het pand onveilig en brandgevaarlijk is (in 2017 zou het worden gesloopt).

Het nieuwe bestuur van ZTS heeft hier met de Stichting over gesproken en bezwaar aangetekend tegen de zeer onredelijke situatie. Toen de Stichting vast hield aan het contract, is het probleem bij de gemeente neergelegd. ZTS heeft besloten om de huur pas te betalen als er een oplossing zou komen.

Onlangs is daar een Kort Geding over geweest dat ZTS verloren heeft. ZTS moet het pand ontruimen en de achterstallige huur betalen.

De PvdA-leden vragen het college of het kan bemiddelen en ervoor kan zorgen dat ZTS toch een kantine houdt.

Deel dit artikel:

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *