Zuideinde Westzaan wordt 30 km-woonstraat

Ondanks de waarschuwingsborden op het Zuideinde in Westzaan wordt er nog steeds door veel automobilisten te hard gereden in dit stuk van het dorp.

De Gemeente Zaanstad wil dat stuk als woonstraat inrichten in de hoop dat de maximumsnelheid van 30 km-zone in hele stuk tussen de Overtoom en de ’t Hoenstraat beter nageleefd wordt.

De hele weidevogelbuurt met de ’t Hoenstraat, Gruttostraat, Kievitstraat, Roerdompstraat, IJsvogelstraat, Lepelaarstraat en Leeuwerikstraat wordt ook woonstraat.

kaart zuideinde westzaan

Op de kruising van Zuideinde met de ’t Hoenstraat komt een zogenaamde punaise, een plateau met een ronde vorm.

Hieronder de punaise zoals die in Jisp is neergelegd.

punaise paal jisp

Deel dit artikel:

2 reacties

  • peter jansen

    En de rest van Westzaan mogen ze dan gewoon 70 km/uur om de verloren tijd in te halen. kom eens een dag kijken bij de Kwaker en de basisschool de Rank, waar onlangs een schoolzone is ingericht, hier wordt ipv 30 km/p uur makkelijk 70 gereden door vooral de mensen in bedrijfsbusjes die Westzaan gebruiken als sluiproute, koeriers/bezorgers halen hier nog hogere snelheden.
    Zeker de tijden als de busbrug de binding dicht is wordt Westzaan als straten circuit gebruikt.
    Een flitscamera op het Zuideinde en de J.J. Allanstraat zorgt pas voor snelheid reductie, direkt het alleen voor bestemmingsverkeer beleid zoals te lezen is aan het begin van Westzaan zou meegenomen kunnen worden als maatregel.

  • Rein Wasscher

    Krommenie, Busch, Militaireweg, is 30km gebied, volgens VVN, onjuist ingericht, men rijdt hier ondanks drempels, ook tot 60/70 km uur. Politie wil niet handhaven, niet als 30 km gebied ingericht, budget was op. Sluiproute, ergernis bij bewoners, woont geen burgemeester meer, jammer, mee leren leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *