Zwaargewicht Job Cohen schiet Zaanstad te hulp…

Zaanstad is gebaat bij een stabiele coalitie en daar moeten Job Cohen (oud-burgemeester van Amsterdam) en Geerten Boogaard (Bijzonder Hoogleraar Universiteit Leiden) voor zorgen.

Vanaf morgen zullen de twee aan het werk gaan als (in)formateur aan Stadhuisplein 100 te Zaandam.

Nadat afgelopen juli de VVD haar raadsleden Marianne de Boer en Simone van Otterloo uit de fractie zette, verloor de coalitie haar meerderheid.

 De brief die De Boer en Van Otterloo aan het partijbestuur schreven en die onder andere via De Orkaan uitlekte is de directe aanleiding voor de breuk geweest.

Morgen zullen Cohen en Boogaard aftrappen met de eerste individuele gesprekken met de VVD, Rosa, D66, CDA, PvdA, SP, de ChristenUnie, en GroenLinks.

Met Democratisch Zaanstad wordt eerst nog een verkennend gesprek gevoerd, met DENK en de PvdD zijn de partners uitgepraat. POV had direct al gemeld niet mee te willen werken aan het aanvullen van de huidige coalitie en Liberaal Zaanstad (VVD-afvalligen Marianne de Boer en Simone van Otterloo) wilde pas meepraten als er een onafhankelijke verkenner wordt aangesteld (dus volledige nieuwe besprekingen en niet gericht op het aanvullen van de coalitie).

Deel dit artikel:

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *