Gistermorgen plaatsen we een artikel over een actiegroep uit Limburg die pleit voor bevriezing van subsidiegelden voor ’t Twiske omdat het recreatieschap homo’s zou discrimineren. Maar daar gaat het nu even niet echt over.

Wij baseerden dat stuk op twee keurige documenten die Stichting Platform Keelbos, ondertekend door voorzitter H.A.M.J. Mathijsen, secretaris N.E. Ludwiczak en woordvoerders J. Koster en R.E. Righolt op 18 maart stuurden naar Wormerland. Wormerland plaatse de brieven afgelopen dinsdag (19 maart) in het openbare raadsinformatie-systeem. 

Ook stuurde de Keelbos-groep hun grieven tegelijkertijd naar onder meer Zaanstad en Oostzaan. 

Zaanstad zette het gisteren pas in het openbare gedeelte ter informatie voor ’t volk, maar… echt openbaar was het niet: de zwartlakker had eerst de teerkwast gehanteerd en er daarbij aan toegevoegd dat de brieven ‘ANONIEM’ waren. 

Waar dus de stichting met open vizier de gemeenten tegemoet treedt, wordt in Zaanstad besloten dat er een zwart balkje overheen moet. We gaan er maar vanuit dat de gemeentelijke zwartlakker nog even moet afkicken (per 28 maart zou er minder zwartgelakt worden in Zaanstad – wij zijn benieuwd).

Oh, en over Oostzaan kunnen we het beter maar helemaal niet hebben: zij hebben nog helemaal niks op hun openbare ‘informatiesysteem’ geplaatst.

Door: Merel Kan, informatie uit de raadsinformatiesystemen van Zaanstad, Wormerland en (dus niet) Oostzaan.