🥁 KortZaans twee keer genomineerd!

Op 20 april hebben we de app voor KortZaans feestelijk gelanceerd. KortZaans brengt dagelijks Zaans nieuws in eenvoudige taal. 

Na de lancering verraste wethouder Natasja Groothuismink ons met de mededeling dat Zaanstad de app heeft voorgedragen voor de landelijke Taalheldenprijs. Parrallel daaraan meldden wijzelf de app – in alle bescheidenheid – aan voor de Lokale Media Awards 2023. 

En… tromgeroffel…. 

We zijn voor zowel de Taalhedenprijs als bij de Lokale Media Awards 2023 genomineerd! De Taalheldenprijs (€ 2.500) op woensdag 21 juni 2023 uitgereikt door Prinses Laurentien. Bij de lokale Media Awards van de NPLO zijn drie motivaties uit alle inzendingen gekozen, de uitreiking is op vrijdag 9 juni in Beeld en Geluid in Hilversum (Juryoordeel: ‘Een bewonderenswaardige poging om een onderbelichte doelgroep te bereiken met lokaal nieuws.’)

Eerst tonen we je graag het filmpje met de wethouder, daarna tikken we door: 

Hoe bereik je mensen die minder makkelijk lezen? 

Waarom we zo blij zijn met deze twee nominaties? Het gaat ons vooral om de aandacht. KortZaans is gratis beschikbaar voor iedereen. Maar we doen het echt om mensen die minder goed kunnen lezen te betrekken bij het lokale, Zaanse nieuws. Die mensen zijn niet altijd makkelijk te bereiken. Sommige ‘laaggeletterden’ schamen zich. We horen verhalen van mensen die meester zijn geworden in het verbergen van het feit dat ze moeite hebben met lezen. Hoe vertellen we ze dat onze app bestaat? En hoe krijgen we hen zover dat ze de app downloaden? Een manier is van de daken schreeuwen dat we er zijn: KortZaans zichtbaar maken. En daarbij is wat landelijke aandacht mooi meegenomen. 

Help

Ken jij iemand die moeite heeft met lezen? Wijs diegene dan op de app. Hij is gratis en zo gedownload op elke telefoon of op je IPad. 

Deel dit artikel:

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *