1 miljoen euro bij Postcode Loterij valt op Kloosterven

Het is een prachtig bedrag: 1 miljoen euro en de buren van de het Kloosterven in Zaandam mogen de poet verdelen. Dat wil zeggen, als je meespeelt met Miljoenennacht van de Postcode Loterij. 

22 mensen speelden mee, zij winnen bedragen tussen de 33.333 en 100.000 euro, afhankelijk van het aantal loten die ze hebben. Wij tellen 118 huizen aan de straat. Wij stellen ons zo voor dat achter 96 voordeuren haren uit hoofden gerukt worden… 

Deel dit artikel:

18 reacties

 • Sjoerd Klarenbeek

  Ik vind het een heel naar loterijsysteem, waarbij iedereen ongevraagd een lotnummer krijgt toebedeeld. Dat legt een druk op mensen om mee te doen. Buren die in geldnood zitten en (heel verstandig) niet meespelen zouden niet lastig gevallen moeten worden met de wetenschap dat ze hadden gewonnen als ze hadden meegedaan.

  • Als je lid bent heb je uiteraard een lotnummer. Je kunt ook met meerdere lotnummers meedoen. Wellicht worden er bij sommige akties gratis nummers uitgedeeld, maar dat is mij niet bekend. Wel kun je altijd extra loten kopen. In 1989 is deze loterij begonnen als Kinderkerstloop met als doel geld in te zamelen voor de Stichting Vluchtelingenwerk. In omroepgidsen zaten antwoordkaarten, die de kinderen kwamen ophalen. In Zaandam deden drie scholen aan de Kinderkerstloop mee. ’s Avonds was er een programma op tv met o.a. Koos Postuma en Hedy D’Ancona. Onze bovenbouw mocht mee naar de studio in Hilversum en 5 kinderen werden geinterviewd door het dagblad Trouw.

  • Bart Prins

   Helemaal mee eens, Sjoerd. Het systeem van de Postcodeloterij is best wel pervers en zorgt niet bepaald voor eenheid in de straat die wint.

  • Jeroen van der Tol

   Eens, bovendien is het grootste goede doel de postcodeloterij Novamedia, de eigenaar van de postcodeloterij en er blijft heel veel aan de strijkstok hangen.

  • Je hebt helemaal gelijk!
   Al die stomme loterijen maakt mensen gek!

  • Elly Van der Vlies

   Dan doe je toch niet mee

 • Marissa hensen

  Wat een onzin dus als jij promotie op je werk krijgt en je collega niet zou dat niet openbaar gegooit mogen worden ?
  Mensen kunnen ook en keer elkaar wat gunnen in het leven sommige hebben het nou eenmaal wat minder als een ander

 • P. Hoogkamer

  kiezen tussen een poscodelot., of het geld besteden aan maandverband en tampons voor je dochter en jezelf ?
  Wat een lelijk antwoord geef je.
  vermoed dat de winnaars wel iets delen met de niet deelnemers die in armoede leven.

 • Louis Dirksen

  Ik heb doelbewust de keuze gemaakt om aan deze loterij niet langer me te doen na de ontvangst van het zoveelste prijsje in de vorm van een chocoreep of een boek uit de ramsj. Ik stort de maandelijkse bijdrage nu gewoon aan een goed doel. Meestal nog fiscaal aftrekbaar ooit. En mocht er dan al een prijs vallen in onze straat en ik deel niet mee: gewoon een gevolg van mijn doelbewust genomen besluit. Dus geen huilie huilie van mij…….

 • Ik ben al vanaf het begin lid van de Postcode loterij! Nog nooit een grote prijs gehad, maar wel vele kleine prijzen, ontzettend leuk. Als je niet mee doet, is dat je eigen keuze, zo is het leven ook. Postcodeloterij, jullie zijn zelf Kanjers en doen het goed!

 • Jan Lapere

  Loterijen kun je beschouwen als een belasting voor mensen die niet kunnen kansrekenen.

 • Ed Renkema

  Als ik zie hoeveel zogenaamde BN’ers er aan mee doen en de dag- en wekelijkse reclamecampagnes vraag ik mij weleens af hoeveel geld dat allemaal wel niet kost. Misschien verstandig dat geld voor het doel te besteden ipv die irritante reclames en zgn. artiesten?

 • Erik Schouten

  Mijn lot is al bepaald

 • Marie de groot

  Wat een flauwekul allemaal weer. Als je aan een loterij meespeelt, welke dan ook, dan heb je een kans om te winnen ja. En als je niet mee speelt, om welke reden dan ook, dat is voor iedereen persoonlijk, dan win je inderdaad niets. Goh,daar hoef je echt niet wiskundig onderlegd voor te zijn. Heel vervelend voor degene die niet meespelen maar die hebben nou eenmaal of het geld er niet voor, of het er niet voor over. Kun je mensen die een prijs winnen niet kwalijk nemen. Er ligt helemaal geen dwang op om mee te doen, en ja, als mijn buren een grote prijs zouden winnen zou ik persoonlijk flink balen, zelfs wel beetje jaloers zijn, maar dan heb ik gewoon pech. Lekker doorgaan met je leven en niet klagen dus. Gun een ander wat en hou je niet bezig met gezeur over dit soort dingen. Trouwens, ook zonder die loterijen is er in weinig straten in Nederland eenheid, maar dat heeft niets te maken met wel of niet meedoen aan een loterij.

 • Rina Plaizier

  Ik vind het altijd weer spannend zo niet jammer. Ik vind ook de uitreiking naar winnende mensen leuk. Sommigen zijn al rijk en sommigen niet. Maar geluk hebben is geen kwestie van rijk of arm.

 • M van der Zwet

  Wat een zure reacties van jaloerse mensen. Wij wonnen vorige jaar zomaar de postcodekanjer in ons dorp. Het kan dus, totaal onverwachts. En er gaat heel veeel geld naar goede doelen die dat anders niet hadden gekregen. Dus eigen keus als je niet meedoet maar loop dan niet te zeuren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *