1000 nieuwe woningen voor Kogerveldwijk

In de Kogerveldwijk moeten de komende jaren zo’n 1000 nieuwe woningen gebouwd worden. Voor het VVZ-terrein en de naastgelegen voetbal- en tennisvelden zijn al plannen.

Maar ook in de Hofwijk en de Boerejonkerbuurt zou gebouwd kunnen worden als bedrijven daar wegtrekken.

Het sportpark Hoornseveld wordt uitgebreid en opgeknapt. Zo zal er het nieuwe zwembad De Slag gebouwd worden.

Uit een eerdere analyse bleek dat bewoners het op prijs stellen dat de trein dichtbij is, dat er winkels zijn en dat het een betaalbare buurt is, maar aan de andere kant vinden ze het onveilig (ook qua verkeer) en zijn er weinig mogelijkheden om naar een groter (duurdere) woning te verhuizen. Ook de A8 baart menigeen zorgen.

De bouwplannen omvatten het Hilko-terrein (130 woningen), Kan Palen (150 woningen), Witte Olifant (17 woningen) en VVZ terrein (380 woningen) – iets minder dan 700, dus minder dan de ambitie van 1000. Bij verhuizing van Zaanlandia en De Gouw zou er meer ruimte vrijkomen.

De plannen op korte termijn zijn gevaarlijke oversteekplaatsen verbeteren, de bereikbaarheid van de sportvelden verbeteren, zoeken naar oplossing voor afvalprobleem en sociaal onveilige plekken aanpakken.

Op lange termijn wordt gekeken op Heijermansstraat en Scholtenstraat zodanig aangepakt kunnen worden om de ‘oversteekbaarheid’ te vergroten en wordt onderzocht of het ‘zicht op de Zaan’ vergroot kan worden.

Op 26 april organiseert Zaanstad over de plannen een ‘partnerbijeenkomst’ van 15:00-17:00 uur in de Sint-Jozefkerk aan Veldbloemenweg 2. Opgeven via kogerveldwijk@zaanstad.nl. Op de website maakkogerveldwijk.zaanstad.nl is meer informatie vinden over de wijk.

Deel dit artikel:

Een reactie

  • Lee van houten

    Beste Gemeente ,vergeet u de oude aftandse jaren 50 portiekflatjes in de hofwijk niet in uw plannen mee te nemen? zijn absoluut niet meer van deze tijd en vreselijk gehorig .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *