De Wormerveerse Roeivereniging ‘De Zaan’ bestond vorig jaar 125-jaar. Dat jubileum viel in het water (!) door corona maar dit jaar wordt het ruimschoots ingehaald.

Vandaag, zaterdag 2 april, gaan ‘Alle boten te water’. Vanuit het clubhuis in Wormerveer in Zaandijk wordt in konvooi met naar de sluis in Zaandam geroeid en weer terug.

Voorafgaand aan de tocht is er Open Huis bij WRV De Zaan, Lagedijk 334 in Zaandijk van 11.00 uur tot 15.00 uur. Er liggen boten klaar om een stukje Zaan te roeien met een of meer ervaren instructeurs en leden van de vereniging.

‘Alle boten te water’ zal met minimaal 14 boten van start gaan. Het konvooi wordt tussen 16.15 en 16.30 uur bij de sluis in Zaandam verwacht.

WRV de Zaan werd in 1896 opgericht door heren Backer, Cool, Aten, Schouten en Laan en telt nu zo’n 130 leden. Bij de vereniging doen ze aan recreatief roeien, o.a. het roeien van ‘marathons’ en de 200 kilometer lange Elfstedentocht.

Onder: “Gezelschap van de Wormerveerse Roeivereniging ‘De Zaan’ (WRV De Zaan). Roeitocht naar de Stierop. v.l.n.r. Debora Duyvis, Maria Johanna Walig, S. Timmers-Verhoeven, Willem Jan Schoute en Nora Schoute.” (30 augustus 1908, Gemeentearchief Zaanstad).