1500 boetes busbrug onterecht

De gemeente Zaanstad heeft 1.500 boetes ongedaan gemaakt die ten onrechte zijn uitgedeeld aan automobilisten en motorrijders die op doordeweekse feestdagen gebruik hebben gemaakt van busbrug De Binding in Zaandam. Dit schrijft de gemeente in een persbericht dat vandaag, 24 augustus, is uitgegaan.

Op feestdagen geldt, net als in het weekeinde, dat de busbrug 24 uur per dag open is voor personenvervoer. Toch zijn mensen die de brug hebben gebruikt per abuis aangemerkt als overtreder. Het gaat om de volgende doordeweekse feestdagen in 2015: Goede Vrijdag (3 april), tweede paasdag (6 april), Koningsdag (27 april), Bevrijdingsdag (5 mei), Hemelvaartsdag (14 mei) en tweede pinksterdag (25 mei).

In totaal gaat het om ruim 1.500 mensen die zijn aangemerkt als overtreder. Ruim 1.200 van hen hebben inmiddels via het CJIB een acceptgiro ontvangen. De overige bekeuringen zijn nog niet verstuurd.

De gemeente Zaanstad betreurt de gemaakte fout en is inmiddels druk bezig om deze, in samenwerking met het CJIB, recht te zetten. Alle vorderingen zijn geseponeerd. Dat betekent dat mensen die de boete al hebben betaald hun geld terugkrijgen. Wie de bekeuring al wel heeft ontvangen maar nog niet heeft betaald, hoeft dat ook niet te doen. In andere gevallen wordt de bekeuringen simpelweg niet verstuurd.

Inmiddels wordt hard aan een oplossing gewerkt om herhaling te voorkomen.

Deel dit artikel:

7 reacties

 • Michel

  € 200.500,= mis gelopen.

 • Henk

  Zijn dr BOA’s al bevoegd om op basis van camerabeelden boetes uit te delen. Of doet Zaanstad dit nog steeds illegaal

 • marcel

  7 miljoen euro aan inkomsten omdat ‘de brug’ op werkdagen 2 * 2 uur niet gebruikt mag worden.

  Zo’n melkkoe laat je niet lopen!

 • Brigitte

  Telt 3e pinksterdag in de Zaanstreek ook als feestdag?

 • Toppertje

  gemeente Zaanstad rekende zich idd al rijk toen de busbrug in juni 2010 opengesteld werd voor alle verkeer, en dat de nieuw geplaatste camera’s, die niet eens geschikt zijn voor deze vorm van handhaven, zichzelf terug zouden verdienen door de argeloze burgers die door de tijdens de spitsuren ingestelde gesloten verklaring reden. Het was dan ook een strop toen bleek dat Zaanstad van deze overtredingen geen percentage kreeg net zoals bij sommige andere overtredingen voor kleine overlast die door het CJIB worden geïnd. Alle opbrengsten van de Busbrug verdwijnen gewoon in de Staatskas, en alle lasten die het handhaven van deze gesloten verklaring met zich mee brengen komen bij Zaanstad op de balans. Uiteindelijk draait de brave burger van Zaanstad weer voor deze extra kosten op, en wordt het als bij zoveel zaken door de gemeente in de overvolle doofpot gestopt. Dus is het niet vreemd dat het college van b en W nu willen dat de busbrug voor 24 uur per dag voor al het verkeer wordt opengesteld. Dit krijg je ervan als je de verkeerde mensen op de verkeerde plek zet en dit soort beslissingen laat nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *