16 februari: D-Day voor V&D

Bijna zes weken geleden werd het faillissement over warenhuisketen V&D uitgesproken. Vanaf dat moment betaalde het UWV de salarissen door. Dat is op dinsdag 16 februari afgelopen. Als op die dag geen nieuwe eigenaar is gevonden krijgen de werknemers geen geld meer en gaan de winkels dicht.

Zelfs als er een nieuwe eigenaar gevonden wordt, is de toekomst voor de vestiging in Zaandam onzeker. Eén van de bieders, het Canadese Hudson’s Bay, is alleen geïnteresseerd in de grote filialen. Het zou om 35 winkels gaan in plaatsen als Amsterdam, Utrecht, Groningen, Den Haag en Maastricht. In totaal heeft V&D nu 63 winkels.

Hudson’s Bay Zou op den duur wel 60 eigen winkels in Nederland willen openen. Zij onderhandelen met de eigenaren van de panden. In dat geval zou er een ingrijpende verbouwing plaatsvinden en de naam V&D verdwijnen. Voor het personeel de ongunstigste optie.

Coolcat
De andere bieder is Coolcat-eigenaar Roland Kahn (ook America Today, M&S Mode en Sapph). Ook die zou niet alles willen kopen, maar in ieder geval ruim 40 winkels. Ook zou hij samenwerken met Jumbo die nu al de ‘losse’ La Place restaurants heeft gekocht. De vestigingen in de winkels zouden daarmee ook door kunnen gaan.

Ook bij het plan van Kahn en Jumbo is niet bekend welke filialen afgestoten gaan worden.

Het lot van V&D ligt in de komende dagen vooral in handen van de vastgoedeigenaren. Met wie gaan zij in zee? Volgens de meest recente berichten kan Kahn de financiering lastig rond krijgen. Vandaag – donderdag 11 februari – om 15:00 zou dat rond moeten komen.

UPDATE 11-2-2016, 19:00

Volgens nu.nl hebben de partijen gesproken over “een duurzame oplossing voor de huisvesting van de circa 45 warenhuizen die Cool Investments wil doorstarten. (…) Er is goede vooruitgang geboekt en er is afgesproken dat binnen drie dagen onvoorwaardelijk overeenstemming moet bestaan over de uitgangspunten voor tenminste 35 locaties.”

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *