George Baker staat er ook in, en Lucifer, en The Dizzy Man’s Band, en Ali B. Maar dat neemt allemaal niet weg dat de Zaanse inbreng in de Top 2000 vooral bestaat uit De Dijk, De Dijk, De Dijk, De Dijk, De Dijk, De Dijk, De Dijk, De Dijk, De Dijk, De Dijk, De Dijk, De Dijk, De Dijk, De Dijk en De Dijk (15 keer dus).

Dat zijn achtereenvolgens: Als Ze Er Niet Is, Mag Het Licht Uit, Dansen Op De Vulkaan, Ik Kan Het Niet Alleen, Kan Ik Iets Voor Je Doen?, Bloedend Hart, De Blues Verlaat Je Nooit, Niemand In De Stad, Binnen Zonder Kloppen, Mijn Van Straat Geredde Roos, Groot Hart, Nergens Goed Voor, Als Het Golft, Mooier Dan Nu en Laat Het Vanavond Gebeuren.

De Dijk - Als Ze Er Niet IsAls Ze Er Niet Is staat het hoogste (217), Laat Het Vanavond Gebeuren is nummer 1737.

George Baker staat er in met Little Green Bag (600), Lucifer met House For Sale (994), The Dizzy Man’s Band met The Opera (1754) en Ali B. samen met Marco Borsato met Wat Zou Je Doen (1891).

Dit jaar niet maar vroeger wel deze liedjes met een vleugje of een hele scheut Zaans: Black Pearl (Margriet Eshuijs), I Save The Day (Roberto Jacketti & The Scooters), Latin Dance & Sajang E (Massada), Leven Na De Dood (Freek de Jonge & Stips), Recht In De Ogen (De Dijk), Standing On The Inside (Full House), The Show (The Dizzy Man’s Band), Una Paloma Blanca (George Baker Selection) en Windsurfing (The Surfers – dank voor de aanvulling, zie comments).

surfersTen Sharp met You (zie comments) heeft elk jaar inderdaad in de Top gestaan, 723 in 2015. “Is nu klompenmaker op Zaanse Schans” vinden wij net niet goed genoeg.

Wij hadden wel meer twijfelgevallen. Rob Hoeke bijvoorbeeld, woonde in Krommenie, maar had zijn Top 2000 hits tussen 1999 en 2008 (Down South, Margio en Drinking On My Bed) voordat hij in de Zaanstreek neerstreek.

En Drukwerk? Je Loog Tegen Mij was tot vorig jaar bijna elk jaar present. Maar Harry Slinger verhuisde pas na 1981 (toen de plaat uitkwam) naar Westzaan.

BZN had drie hits in de Top 2000, maar ex-Dizzy-man Dick van der Horst (†2004) kwam pas in 1988 bij de band, de hits waren ouder.