2016 in 100 foto’s, deel 2: Michel Schermer

De Zaanstreek heeft Zaanwater, historische panden, industrieel erfgoed, kleine huisjes, dorpen, natuurgebieden, nieuwbouwprojecten, Zaanse koppen, evenementen en sportprestaties.

De laatste dagen van december: de Zaanstreek 2016 in 100 foto’s. 10 Zaanse scherpschutters tonen het afgelopen jaar.

Vandaag de 10 van Michel Schermer van Facebookpagina Wormerveer (ook stiekem leuk voor niet-Wormerveerders).

 1. Weerspiegeling in de Zaan 
  De Zaan is waarschijnlijk één van de locaties in Wormerveer waar de meeste foto’s worden gemaakt. Bij helder en windstil weer is de Zaan als een spiegel. Vanuit Wormerveer geeft dit prachtige foto’s van de Zaanwand en de weerspiegeling daarvan in de Zaan.

2. Betoverende lucht 
Regelmatig is er een betoverende lucht te zien boven de weilanden achter het station Wormerveer. Een mooie verschijning van de natuur waarbij de verschillende kleuren soms met de minuut veranderen. Op deze foto lijkt alsof de lucht in de brand staat.

3. Vrijmarkt op het Marktplein 
Voor het eerst sinds jaren is er dit jaar op Bevrijdingsdag een vrijmarkt op het Marktplein in Wormerveer geweest. Een spontane actie die via facebook Wormerveer is ontstaan. Enthousiaste buurtbewoners, een stralende zon en een gezellige drukte. Dit is zeker voor herhaling vatbaar.

4. Wandelen over water 
Tijdens Pinksteren, op 15 en 16 mei, kon iedereen “wandelen over water”. Een deel van het natuurgebied Guisveld achter het station Wormerveer werd hiervoor opengesteld. Langs de wandelroute stonden informatieve borden en was er van alles te zien. Het hoogtepunt was toch wel het wandelen over water. Een unieke ervaring voor zowel jong als oud.

5. Kunstwerk van Peter Meijn 
Bij het stadsstrand heeft Peter Meijn op de muur van TJF in 10 dagen een waar kunstwerk getoverd. Tijdens deze 10 dagen heb ik Peter gevolgd en een fotoreportage gemaakt. Deze fotoreportage staat op facebook Wormerveer.

6. Foodfestival aan de Zaan 
Dit jaar opnieuw een succesvolle editie van Foodfestival aan de Zaan. Het evenement lijkt ieder jaar groter en gezellig te worden. Naast de tientallen foodtrucks was er dit jaar ook aan muziek gedacht en was er voor de kinderen het Kidsplein. Ik kijk nu al uit naar de 4de editie van het Foodfestival op vrijdag 7 juli 2017.

7. Vlag met het wapen van Wormerveer 
Dit jaar nog een spontane actie op facebook Wormerveer. Iedereen die het leuk vond kon de vlag met het wapen van Wormerveer bestellen in klein of groot formaat. Op 12 augustus is de eerste vlag uitgereikt aan Bakkie Leut aan de Zaan.

8. Truckrun 
Op 3 september organiseerde Stichting Globetruckers de Truckrun 2016. De Truckrun is opgezet om mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking een onvergetelijke dag te bezorgen. De trucks komen over de Wandelweg door Wormerveer. Op het YouTube kanaal van facebook Wormerveer staat een filmpje met alle trucks, motoren en auto’s uit de colonne.

9. Lichtjesavond 
In oktober vond de traditionele lichtjesavond op de Oude Begraafplaats in Wormerveer plaats. De Historische Vereniging Wormerveer heeft met alle kaarsen weer voor een indrukwekkende sfeer gezorgd.

10. Buro Bloemkracht 
Dit jaar heeft Buro Bloemkracht weer gezorgd voor verschillende vrolijke verrassingen in Wormerveer. Hoewel het vorig jaar nog even wennen was, zijn o.a. de hoedjes en de lampenkappen bekende verschijningen in Wormerveer. Het brengt in ieder geval vrolijkheid in het straatbeeld.’

Michel Schermer plaatst foto’s van alles wat er te zien en te beleven is in Wormerveer. Zo maakt hij bijvoorbeeld foto’s tijdens evenementen in het Wilhelminapark, op het Marktplein en aan de Zaan tijdens o.a. het Foodfestival en het Saenfestijn. De foto’s van Michel zijn te vinden via facebook Wormerveer.

Deel 1 van de 100 foto’s was in handen van Anjo Kan. 

Deel dit artikel:

8 reacties

 • Erik Esteie

  Mooie foto’s, vooral die van de spiegeling.

  Helaas is de facebook pagina niet te zien voor mensen die geen facebook hebben

  • Dank je wel voor compliment. Dan toch maar snel een account aanmaken om alles te volgen.

   • Erik Esteie

    Beste Michel

    Dat ga ik dus niet doen, ik snap niet dat iemand graag gezien wil worden maar dan moet je eerst lid worden van de club

    Ik wil je best volgen en je foto’s zien maar ik ga daarvoor niet eerst allerlei aanmeldingen doen om het dan te “mogen” zien

    Dat is in mijn ogen de omgekeerde wereld, of je wil gezien worden of je wil alleen maar gezien worden door een select clubje

    Ik ken je verder niet en ik vind je foto’s best interessant maar stel je nu eens voor dat je de mogelijkheid krijgt om ergens te exposeren, ga je dan aan de deur staan en zeg je tegen iedereen die je wil zien exposeren, ho ho, dat gaat zo maar niet, ben je wel lid van de club?

    Nee toch

    Maar dat is precies wat je doet door jezelf af te schermen op facebook, iedereen mag zien wat je doet als je maar lid wordt van de (facebook) club, maw, je weigert iedereen bij je komende expositie, sorry, had je maar lid moeten worden van de club

    En daar pas ik voor, dan zie ik je andere foto’s maar niet….

    Het is niks persoonlijks hoor, nogmaals, ik ken je verder niet

    Het zorgt er echter wel voor dat je foto’s beperkt blijft tot die mensen die in je club zitten en iemand die, misschien, interesse heeft buiten gesloten wordt

    Het is maar wat je wil…

    Sorry voor mijn anti facebook post, ik haat facebook nl 😉

    • Snap je punt hoor en je hebt misschien nog wel helemaal gelijk ook. Door Facebook Wormerveer ben ik foto`s gaan maken. Vind het gewoon leuk om te doen, maar wie weet ooit een gewone site of iets en persoonlijk vatte ik het niet op hoor je bent echt niet de enige met een hekel aan Facebook.

 • Menno de Haas

  Beste Erik, zolang Facebookalbums op openbaar staan hoef je zelf
  geen account te hebben om foto’s op Facebook te bekijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *