De Zaanstreek heeft Zaanwater, historische panden, industrieel erfgoed, kleine huisjes, dorpen, natuurgebieden, nieuwbouwprojecten, Zaanse koppen, evenementen en sportprestaties.

De laatste dagen van december: de Zaanstreek 2016 in 100 foto’s. 10 Zaanse scherpschutters tonen het afgelopen jaar.

Vandaag deel 4. De 10 foto’s van Marjolein Lensink van Heijnis en Schipper

Marjolein exposeert regelmatig. Op dit moment bij Sarah Kobak Edelsmid en tot eind januari bij Groeneveld Eten, beide aan de Lagedijk in Zaandijk. Digitaal is ze te vinden via de website Marjolein in Zaandam en op Instagram.

Foto 1. Vallend esdoorn blad. De boom staat aan de Zaan, dus mocht ie mee in deze Zaanse top 10 van 2016

 

2   Bevroren roos bij Boschstraat 1 in Zaandijk. Mijn favoriete Zaanse huisje.


3   ‘Put your money in the clog to open de lock’, jammer dat ‘Stop je geld in de klomp om de sluis te openen’ niet rijmt :-). Klompje van de sluiswachter bij de klein sluis in Zaandam, die eigenlijk de Grote Sluis heet.


4   Fiets op het landje van de voormalige gasfabriek bij de de Bernhardburg in Zaandam. Op de achtergrond de Zwaardemaker fabriek.


5   Het heipalenbos voor de Zaandijkerkerk. Hier stond het gebouw van Sanquin (de bloedbank). Na de sloop zijn ook alle palen uit de grond getrokken.


6   Step. Helemaal alleen in de grote stad een eenzaam stepje. Bij Verkade in Zaandam


7   Spiegelingen en schaduwen vind ik zo leuk om te fotograferen. Ze geven een extra dimensie aan wat je ziet. Dit is de Bernhardbrug in Zaandam.


8   Blaadjes in de vijver van De Boed in Zaandijk met de spiegeling van de boom. Dat maakt het beeld compleet.


9   ‘Hangover’. Het is even schrikken als je ’s morgens vroeg twee benen zonder voeten ziet uitsteken bij het vuilnis 🙂


10  Niet Duiken. De Crommenije net voor de definitieve sloop. Een leeg zwembad, verlaten badhuisjes, heerlijk om daar rond te lopen als fotograaf.

Marjolein
Marjolein Lensink heeft een bijzondere kijk op dagelijkse dingen en landschappen. Ze fotografeert ze zoals zij ze aantreft, zonder photoshoptrucjes. Wel met een sfeerbepalend Instagram filter. Marjolein: “Het is niet de techniek maar de manier van kijken die de foto maakt. Om dat te bewijzen fotografeer ik alleen met mijn mobiel”.

In september plaatsten we foto’s die Marjolein maakte voor het jubileumboek van het 100-jarige ZVV.

Eerder in de serie “2016 in 100 foto’s”

  1. deel 1: Anjo Kan
  2. deel 2: Michel Schermer
  3. deel 3: Menno de Haas