Zaanse kijkers met een rake blik fotografen het hele jaar door wat wij missen.

Wij vroegen de ogen van de orkaan, het neusje van de zalm, de crème de la crème van de scherpschutters, om een selectie te maken uit hun oogst van het afgelopen jaar.

Dat deden ze! Vanaf vandaag elke dag tien zeggende beelden over 2017.

We beginnen met Erik Esteie die het lastig vindt om uit zijn prachtige jaarcollectie de beste/leukste/mooiste foto’s te kiezen en daarom ook nog eens in het weekend van 13 en 14 januari 2018 een jaaroverzicht te exposeren in Zaansgroen.

1. 18 maart: De renovatie in de Rosmolenbuurt is een nieuwe fase ingegaan met de sloop van de woningen op de Herderstraat en Kopermolenstraat.

Herderstraat

2. 2 mei: Een stolpboerderij op het Hanenpad wordt tot de grond aan toe afgebroken om weer als nieuw opgebouwd te worden. De balken worden in Westzaan op maat gemaakt en getransporteerd over het water.

Sluispad

3. 13 mei: Bezoekers van molen de Windjager in het Oostzijderveld op weg naar de molen.

Oostzijderveld

4. 21 mei: Brommerclub het Aalsmeerse bromfietsgenootschap brengt een bezoek aan het centrum van Zaandam.

Westzijde

5. 19 juni: Een kraan wordt in elkaar gezet bij Kenz aan de Zuiddijk.

Havenstraat

6. 4 juli: De Wilhelminasluis moet vergroot worden omdat dit soort schepen er nog maar nauwelijks doorheen kunnen.

Westkade

7. 11 juli: Het Hembrugterrein wordt steeds vaker gebruikt voor verschillende soorten feesten, hier wordt gewerkt aan een feestterrein voor studentenvereniging ASC/AVSV die hier hun 33e lustrum komen vieren, het feest duurde uiteindelijk negen dagen…

Middenweg

8. 13 augustus: Het Amsterdamse grachtenfestival kwam naar de Gedempte gracht, na afloop van het optreden van conservatorium studenten mochten kinderen(en volwassenen ook) vragen stellen en de artiesten van dichtbij bekijken.

Gedempte gracht

9. 16 september: Een groepje dames die er zichtbaar plezier in hebben tijdens de doorkomst van wandelaars van de Dam tot Dam wandeltocht.

Dam

10. De winter begon veel belovend met een dik pak sneeuw, ondertussen lijkt de lente weer begonnen

Zuiddijk

Erik
Voor hem is fotograferen een hobby. Voor ons is het fotograferen van Erik Esteie een hobby waarmee wij gelukkig zijn. Zijn website is uitgegroeid tot een waardevolle bron van informatie over wat er in onze streek is gepasseerd. Mooi en scherp verbeeldt hij ons bestaan. Zijn foto’s dringen zich niet op, maar zijn toch onmisbaar.


Hier alle afleveringen van 2017 in 100 foto’s