50woordenfoto: Tieten…

Tieten…

Aan de Touwslagerstraat werd een naakte dame (wellicht van zelfde maker als op het PTT-gebouw aan ’t Krimp) op een muur geschilderd. Binnen de kortste keren waren alle verwijzingen naar naaktheid zwart gemaakt. Vervolgens verscheen deze tekst op de zwart geschilderde delen: “Het zijn maar tieten?? Zo preuts Zaandam????”

50woordenfoto

Soms zegt een foto meer dan 1000 woorden. 1000 vinden we teveel van het goede, maar foto’s van zaken waar we tegenaan liepen, voorzien wij (of jij!) nu en dan van 50 woorden.

Erik Esteie maakte de foto’s aan de Touwslagerstraat in Zaandam. De kunst en de actie doet inderdaad erg denken aan de zwartgelakte ‘drie gratiën’ (Plant Lovers) die aan ’t Krimp stonden. Ook die werden ‘gefatsoeneerd‘. Of het dezelfde kunstenaar was is niet 100 procent duidelijk. Bij ’t Krimp ging het om de Poolse Krzysztof ‚Żbik’ Rubach (Vanzbik). Deze in de Touwslagerstraat staan niet op zijn Instagram.

Boven: na het zwartmaken, onder: het commentaar.

Ook een foto met 50 woorden? Stuur ze aan De Orkaan.

Foto’s en tekst: Erik Esteie, extra bronnen: eerdere berichtgeving op De Orkaan.

Deel dit artikel:

9 reacties

 • Aaf Aafjes

  Hulde aan de tekstschrijver. Helemaal mee eens. Zwart is dat niet nog meer discriminerend dan gewoon eerlijk naakt. Ik ben net als elke wereldburger naakt ter wereld gekomen. De vertrutting van de maatschappij wordt helaas steeds erger

 • Cath Boon

  Ja Aafje, helemaal met je eens. Het is te gek voor woorden. Enerzijds eist men de meest bizarre seksuele voorlichting aan kinderen va 4 jr en anderzijds wordt men blijkbaar horendol bij het zien van een paar borsten. Niets mis mee. Mannen mogen met ontbloot bovenlijf in de rondte hobbelen, eigenlijk zouden vrouwen dat ook mogen doen.
  Het zijn maar flinke zweetklieren 😉

  • Je kopieerapparaat staat op “Amerikaanse onzin”. Je praat elk sociaal media narratief perfect na, hoeft er niet eens zelf een mening voor te vormen! hoe ontspannen moet dat zijn.

   Misschien iets eerlijker zijn, met “eist men de meest bizarre seksuele voorlichting aan kinderen va 4 jr” bedoel je gewoon “Ik haat Homo’s/Lesbiennes/Bi’s/transgenders en zoek een manier om dat goed te praten”.

   Geniet van de Pride, Cath. het is niet “Of/Of”, het is “En/En”. Iedereen mag er zijn. Hetero, Homo, Lesbienne, Transgender.

   • Stefan Zon

    Dat dus Leyena, onder het mom van leven en laten leven.
    Wat kan het een ander bommen wat je buurman of buurvrouw of wat dan ook doet?!
    Hebben mensen tijd te veel ofzo?
    Blijkbaar voelen mensen zich bedreigd wat helemaal niet hoeft want iedereen is op het eind van de dag mens.
    Als iedereen wat meer op zichzelf gaat letten ipv op een ander….
    Ik ben het ook niet altijd met een ander eens of heb ook zeker wel een mening maar dat betekend niet dat die altijd maar vernoemd hoeft te worden…

   • Cath Boon

    “Amerikaanse onzin” @Leyena van der Laan
    Laat me niet lachen zeg met je pathetische aanvallende reactie, komop zeg!

    Ik haat niemand en iedereen, elke volwassene mag van mij doen wat hij/zij/het wil (met toestemming) met wie hij/zij/het wil en Dat interesseert mij net zo weinig, en is ook net zo oninteressant als elke hetero en zijn/haar/het seksleven. Ik heb toevallig een aantal homo/lesbienne stellen in mijn vriendenkring, sommigen al dik 30 jr. En het laatste waar die naartoe gaan is de pride. Niet alle LGHBT hebben behoefte aan een circus.

    Dat is het punt. Het is niet interessant, het is gewoon. Het is prima. Maar dat is niet genoeg. Ik vind het eigenlijk wel grappig dat eerst iedereen uit de kast wil komen, uitstekend en dan zsm er zo’n 400 hokjes bij gaan maken.
    En ik geniet niet vd pride, vindt het volledig de plank misslaan. Zoals gezegd het is gewoon dus doe gewoon. Niets bijzonders.

  • Je dient je wel af te vragen of de “men” die seksuele voorlichting eist, dezelfde “men” is die horendol wordt. Waarschijnlijk is dat niet het geval.

 • Diegene die met de zwarte verf bezig is geweest spoort niet helemaal en ik vrees dat in de bovenkamer van deze persoon er nog veel meer mis is…

  Misschien wordt het tijd om naast de Zaanpride in de Zaanstreek ook mee te gaan doen aan de naakte fiets tocht

  https://en.wikipedia.org/wiki/World_Naked_Bike_Ride
  (sorry voor het Engels)

  Ik weet al een mooie naam voor de fietstocht in de zaanstreek, “De Zaanse naakte fietstocht”

 • A. Wijn

  Toch moeten we ons afvragen of dit nog kan in deze tijd? Ik zie nooit mannen met piemels afgebeeld. En met al die mobieltjes tegenwoordig, kan je 24/7 gefotografeerd en gefilmd worden. Ook niet bevordelijk als het om vrijheid gaat.

 • Frits Krom

  Zou deze überpreutse persoon misschien ook met teer losgaan op een èchte persoon, die zich (àl te?) bloot geeft?? Want dit zijn enkel maar pláátjes, plat vlak, dùs volkomen zònder “gevaar”. :O

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *