2017 in 100 foto’s, deel 6: Karin Timmerman

Zaanse kijkers met een rake blik fotograferen het hele jaar door wat wij missen.

Wij vroegen de ogen van de orkaan, het neusje van de zalm, de crème de la crème van de scherpschutters, om een selectie te maken uit hun oogst van het afgelopen jaar.

Dat deden ze! Elke dag krijgen we tien zeggende beelden over 2017 cadeau.

Vandaag Karin Timmerman. Zij maakt regelmatig foto’s waar het thema Beweging op van toepassing is. Dat kan zijn in de activiteiten van mensen, maar ook in de lijnen en vormen van voorwerpen of gebouwen. Voor deze terugblik koos ze voor mensen.

1. Vissen bij molen De Pauw

Afgelopen zomer kwam ik deze vissers uit Haarlem tegen aan de Nauernaschevaart tegenover molen De Pauw in Nauerna. Een plek om tot rust te komen.

2. Varen op de Zaan

Op Monumentendag kon je met stoomschip Elfin een tochtje maken op de Zaan. De boot zat vol.  De drie mensen op de wal kwamen te laat om nog mee te kunnen.

3. Brandweerboot op de Zaan

De Zaanse Schans had op deze dag een extra trekpleister erbij. Men kon een kijkje nemen in blusboot De Weer. Maar toeristen hadden toch meer oog voor de molens.

4. Cultuur en muziek in Zaandam

De Zaanse Uitmarkt trok veel publiek met allerlei activiteiten. Op het terrein van het toekomstige cultuurcluster waren optredens van onder andere de Literaire Salon “Mens durf te lezen”.

5. Schuifelen over de brug

Het is tegenwoordig elke dag druk op de Zaanse Schans. Deze foto getuigt daarvan.

6. Wandelen in Krommeniedijk

Het kerkje in Krommeniedijk is zeker de moeite waard om tijdens een wandeltocht even bij te pauzeren en rond te kijken.

7. Fietsen door Assendelft

In het langste dorp van Nederland staat deze grote kerk. Op een zonnige zondagmorgen genieten fietsers van de mooie gebouwen langs de Dorpsstraat.

8. Kunst en muziek in Wormerveer

De jaarlijkse kunstmarkt in het Wilhelminapark was ’s morgens nog niet echt druk, maar met de muziek van Johnny Meijer was het wel gezellig.

9.  Gymmen op de Gracht

Gymnastiekvereniging Kracht & Vlugheid gaf in hun jubileumjaar een demonstratie turnen op de mat op de Gedempte Gracht in Zaandam. De jeugd vloog door de lucht.

10. Vuurwerk van de brandweer

Dit is geen foto uit 2017 maar met de huidige donkere dagen en als afsluiting van het jaar wel een toepasselijk beeld. De brandweer hield een oefening in het opensnijden van auto’s op het terrein bij het Prins Bernhardplein.

Karin

Karin exposeert regelmatig in de Zaanstreek. Aankomend jaar zoekt zij het wat verderop. In de zomermaanden van 2018 gaat zij in Bakkum exposeren in restaurant Johanna’s Hof. Digitaal zijn foto’s van haar te vinden op Facebook, Twitter en op de website van fotoclub Zaanland.


Alle fotografen met hun 10 foto’s van 2017 vind je hier.


Deel dit artikel:

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *