2019 in 100 foto’s, deel 2: Erik Esteie

De Zaanstreek beschikt over razend betrokken fotografen met messcherpe blikken. Het hele jaar zijn ze in touw om daar te zijn, waar geklikt moet worden.

Wij vroegen een fijne selectie van deze rijkdom, om vanuit hun schatkamer tien zeggende beelden te kiezen, waarmee we een overzicht vormen van 2019.

Dat deden ze! Bekijk hier alle afleveringen.

Tot aan 2020 worden we getrakteerd op snoep voor het oog… Vandaag de 10 foto’s van Erik Esteie.

‘Een van de moeilijkste dingen vind ik het fotograferen van mensen en dat is voornamelijk omdat ik het vaak niet durf te vragen of ik een foto mag maken, en als ik het wel durf te vragen dan gaan mensen poseren en poseren verpest vaak de foto…, dus doe ik het vaak “stiekem”.

Mijn top 10 van dit jaar bestaat uit foto’s van mensen en het is de ene keer makkelijker gegaan dan de andere keer (soms voel ik me achteraf echt betrapt als iemand het toch door heeft)

Op 18 en 19 januari 2020 geef ik een foto jaaroverzicht in Zaansgroen van dit jaar het daar laat ik ook foto’s zien van sloop, nieuwbouw, dieren, en wat ik verder maar tegen ben gekomen in het bijna afgelopen jaar en hierbij is iedereen van harte uitgenodigd om te komen kijken. Voor nu 2019 in 10 mensenfoto’s.’

veldpark5mei19

 5 mei – Tijdens Konings en bevrijdingsdag zijn er altijd wel kinderen te vinden die optreden in het Veldpark. Bij deze foto vraag ik me af wat de gedachte is van de vrouw die omhoog kijkt

pinksterzaan10jun191

10 juni – Pinkster Zaan op de Zaanse schans. Iedereen kon een beetje ervaren hoe er gevochten werd inde tachtigjarige oorlog

pinksterzaan10jun195

10 juni – Nogmaals PinksterZaan. Ik weet niet precies meer wat waarom hij er stond maar dit moet Rembrandt van Rijn voorstellen.

dag15jun193

15 juni – Dag van de bouw. Tijdens de dag van de bouw gaf Heijmans een rondleiding bij deWilhelminasluis en werd er uitgelegd wat het plan van aanpak was bij de verbouwing van de sluis en bruggen.

burcht15jun192

15 juni – Nogmaals dag van de bouw. Op de Burcht stonden diverse bedrijven die mensen warm probeerden te maken voor alle aspecten van de bouw. Op deze machine kon iedereenervaren hoe verplaatsen van een berg zand werkt.

monetfestival6jul195

6 juli – Monet festival. Tientallen schilder probeerden in de voetsporen te treden van Monet doorhet na schilderen van de locaties waar Monet eens geschilderd had. Deze schilder had een zeer vrije interpretatie van de opdracht.

zuiddijk7jul192

7 juli – Monet festival dag twee. Een sneltekenaar aan het werk voor de Oostzijderkerk.

gedemptegracht24aug19

24 augustus – Een optreden van een Xylofoon speler op de Gedempte gracht (is dit een Xylofoon?).

buiging31aug192

1 augustus – Een of andere onverlaat had bedacht dat het wel leuk zou zijn om het modefestival te verplaatsen van de gedempte gracht naar de buiging. Kan die persoon oneervol ontslag krijgen, zonder behoud van een uitkering!

dam31aug19

31 augustus – Burger cartel bestaat één jaar en omdat te vieren was er een house party georganiseerd. Hier is de eerste DJ aan het warm draaien

__________

Erik

Voor hem is fotograferen een hobby. Voor ons is het fotograferen van Erik Esteie een hobby waarmee wij gelukkig zijn. Zijn website is uitgegroeid tot een waardevolle bron van informatie over wat er in onze streek is gepasseerd. Mooi en scherp verbeeldt hij ons bestaan. Zijn foto’s dringen zich niet op, maar zijn toch onmisbaar.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *