225 reacties op ‘voorkeursalternatief’ Guisweg

Het ‘voorlopige voorkeursalternatief’ voor het plan Guisweg heeft een grote golf van reacties teweeg gebracht. Niet minder dan 225 mensen of instanties stuurden opmerkingen over het plan in, “waaronder een aantal zeer uitgebreide” aldus de Vervoerregio Amsterdam.

Het voorkeursalternatief betekent een fietstunnel bij Guisweg, het afsluiten van de overgang aldaar, een autotunnel ter hoogte van de A8 onder spoorlijn naar Provincialeweg, afsluiting van de afritten bij de AH in Koog a/d Zaan en het aanleggen van nieuwe op- en afritten bij het politiebureau.

In de nieuwsbrief van de Vervoerregio wordt duidelijk dat de reacties ‘gemengd’ zijn, er wordt wel “positief gereageerd op de komst van de fiets- en voetgangerstunnel” maar het afsluiten van A8-aansluiting en de ‘weglay-out’ bij de Provincialeweg kunnen op minder enthousiasme rekenen.

Ook werd er aandacht gevraagd voor sociale veiligheid en verkeersveiligheid van de fietstunnel, de locatie van de schietvereniging en het ‘veranderende verkeersaanbod’ (drukte) bij omliggende wegen in Koog aan de Zaan.

Bouw: 2025

Op basis van de reacties wordt onderzocht “welke aanpassingen er mogelijk nog kunnen worden gedaan aan het ontwerp.” Begin volgend jaar moet in een Nota van Antwoord duidelijk worden welke aanpassingen nog mogelijk zijn. Daarna volgt het besluit rondom het definitief voorkeursalternatief.

Begin 2023 wordt de ‘definitieve oplossing’ vastgesteld. In dat jaar en in 2024 worden de laatste details uitgewerkt, de planologische procedures doorlopen en de aanbesteding voorbereid. In 2025 wordt gestart met de bouw.

Lees hier ons dossier Guisweg.

Foto van de Vervoerregio: bijeenkomst voor bewoners.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *