Vanmorgen, exact 8.00 uur opende de deuren van de nieuwe ALDI-vestiging in Assendelft. De eerste klanten werden naar de Dorpsstraat 705 gelokt met de belofte van altijd-prijs-kraskaarten (Pizza-oven! Airfryer! € 250!) en een gratis boodschappentas bij besteding van € 20 of meer! 

Wij konden niet wegblijven! Orkaankracht Sascha Timmerman reisde af naar het dorp van de Gortzakken (geen ‘buiken’ – zie reacties) om getuige te zijn van het betere ellebogenwerk. Momenteel is hij nog ter plaatse en dit stuk zal worden aangevuld wanneer er iets te melden valt! 

De ontsluiting via de Noorderveenweg is nog niet zoals die zou moeten zijn. Dat komt omdat het plangebied Overhoeken niet op tijd klaar is. De tijdelijk ontsluiting voor autoverkeer betekent volgens Zaanstad:

  • Een ingang naar het parkeerterrein van de Aldi vanaf de Noorderveenweg
  • Een uitgang voor verkeer via dezelfde ontsluiting naar de Noorderveenweg, voor verkeer dat naar het oosten moet
  • Verkeer dat naar Assendelft moet, kan via het parkeerterrein naar de Dorpsstraat. Dit is echter geen inrit naar het parkeerterrein vanaf de Dorpsstraat.

Voor de definitieve ontsluiting van Overhoeken wordt het kruispunt op de plek van de Noorderveenweg-Waterrijklaan aangepast.

Even ter controle onder, zo zou het er moeten gaan uitzien (ontwerp FKG):

Onder de situatie in september.

Door: Sascha Timmerman en Merel Kan