Omgevingsvergunning Aldi Assendelft verleend

Supermarktconcern Aldi gaat naar het terrein aan de Dorpsstraat 707 in Assendelft. Daarvoor heeft Zaanstad een omgevingsvergunning verleend. 

Recent is op de grond waar voorheen bouwbedrijf Van der Gragt zat een zorgboerdeij van Van Hollant gebouwd. Daarachter komt de supermarkt.  

Belanghebbenden die het niet eens zijn met de beslissing kunnen binnen zes weken ná 26-01-2023 een bezwaarschrift indienen.

De nieuwe Aldi zal via de Noorderveenweg bereikbaar zijn. De parkeerplaats wordt ingericht op het eigen terrein. 

Deel dit artikel:

8 reacties

 • Karin Singeling

  Hoorde gisteren dat er voor Aldi Westzanderdijk serieuze verbouwingsplannen zijn. Pand zou volgens medewerker helemaal tegen de vlakte gaan en opnieuw worden opgebouwd. Weet Die Orkaan meer???

  • l. Boonstra

   Het zou mij niets verwonderen , als ze Wormerveer sluiten dan is de Westzanerdijk slechter kwa pand. En aangezien de familie Albrecht de rijen weer heeft gesloten is een impuls in de Aldi Nord bezig. En nieuwbouw tegen het centrum is denk ik goedkoper dan elders in een bestaand pand trekken.

   • Rik Romijn

    wormerveer gaat dicht/weg dat is al bekend.

    • l. Boonstra

     Ja want daar is deze voor bedoeld. Maar Aldi zal niet zomaar een plek vlak tegen het centrum en een grote woonwijk opgeven zonder een betere plek die er niet zomaar zal zijn in Zaandam. Aan de oostkant zit al een Aldi en dus is die kant niet echt logisch

 • het winkellandschap in Assendelft wordt steeds verder uit elkaar gedeeld.

  Dit is minder voor het winkelcentrum de Saen.

 • Eric Moerkerken

  Vind men 2 x Albert Heijn, een Vomar, Plus, en een Lidl niet voldoende? Wellicht kunnen ze een vergunning verlenen voor een Jumbo helemaal in de zuid op dorpsstraat. En doe maar een Dekamarkt erbij, hebben we ze allemaal. Behalve langste dorpsstraat van NL ook het dorp met de meeste supermarkten. Vind die Aldi echt overbodig, om nog maar te zwijgen hoe ze dat met die infrastructuur daar zo vlakbij de rotonde willen gaan doen. Als we nou allemaal even een bezwaarschrift indienen………………. Iets over verkeersveiligheid ofzo 😉

  • l. Boonstra

   Daarom komt er ook een rotonde

  • Tony de Jong

   Eric, de rotonde op de Dorpsstraat wordt vervangen door een kruising met stoplichten. Dus dat gaat vast goedkomen. En eens, hoeveel supermarkten wil je daar hebben. Nu zijn er inmiddels wel bijna 30.000 inwoners in Assendelft, dus op grond van die cijfers en de bouwplannen die er nog zijn past het wel weer qua cijfers…

Reageren? Ja, graag! Houd je aan onze regels

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *