De Aldi aan het Zuideinde 146 in Koog aan de Zaan ging in juli 2016 dicht. Dat jaar werd ook al melding gemaakt van woningbouw op deze plek. Dat gebeurde niet, wel kwam in 2018 tijdelijk een kringloopwinkel in de voormalige winkel.

Plannen bleven bestaan. Op de website van KPO Planontwikkeling wordt gesproken van ‘start bouw eind 2022’. In de bouwprognoses van Zaanstad wordt 2023 als beginjaar van de bouw genoemd. In beide gevallen wordt gesproken over 40 woningen.

Bij KPO is sprake van twee appartementencomplexen aan het water, één van 20 koopappartementen en één van 15 middelhuurappartementen, daarnaast zouden er 5 grondgebonden woningen aan het Zuideinde komen.

Afgelopen week maakte Zaanstad bekend dat er inderdaad een omgevingsvergunning is verleend voor 35 appartementen en 5 grondgebonden woningen. Eventuele bezwaren moeten binnen 6 weken worden ingediend.

Door Piet Bakker. Bronnen: verleende omgevingsvergunning, website KPO (ook impressies), foto oude Aldi nu is van Rosalie de Mooij (De Orkaan).