Op donderdag 12 oktober heeft de politie een 32-jarige man uit Wormerveer aangehouden. Hij wordt verdacht van openlijke geweldpleging na de gestaakte wedstrijd Ajax-Feyenoord op 24 september.

Ook werden een 21-jarige man uit Purmerend en een 27-jarige man uit Dordrecht gearresteerd.

Rellen Ajax-Feyenoord

De wedstrijd Ajax-Feyenoord in de Johan Cruijf Arena werd in de tweede helft van de wedstrijd gestaakt, vanwege vuurwerk op het veld. Rondom het stadion ontstond chaos waarbij voetbalfans zich tegen de clubleiding keerde. Rellenden supporters bestormden met geweld de hoofdingang. Ramen en deuren van de hoofdingang werden daarbij vernield en er werd met stenen naar agenten gegooid. De Mobiele Eenheid moest er aan te pas komen om de relschoppers uit elkaar te halen en het gebied rondom het stadion schoon te vegen.

Snelrechtzitting

De aangehouden Wormerveerder staat niet op de beelden die de politie op 6 oktober heeft vrijgegeven. Afgelopen vrijdag is hij voorgeleid aan de rechter-commissaris en tot de snelrechtzitting op 26 oktober blijft hij in voorlopige hechtenis.

Eerder stonden al zes andere personen op een snelrechtzitting. Vijf van hen zijn veroordeeld tot gevangenisstraffen van dertien of zestien dagen en taakstraffen tot 100 uur. Eén persoon is vrijgesproken. Het OM gaat tegen alle vonnissen in hoger beroep, zij eiste celstraffen tot zeven maanden waarvan twee voorwaardelijk.

Het OM laat weten dat het onderzoek naar de gewelddadigheden door de politie zal worden voortgezet. Er wordt niet uitgesloten dat er meerdere aanhoudingen volgen.

Tekst: De Orkaan Redactie, Bron: Openbaar Ministerie, Foto: Politie.nl