Gisteravond zijn bij Station Krommenie/Assendelft vier jongens opgepakt nadat zij, met nog vier anderen, een man tegen de grond hadden gewerkt. Zij schopten hem daarbij onder meer tegen het hoofd. 

Dit gebeurde voor spiritueel winkeltje Het Pendeltje, waar vaker sprake is van belaging, bedreigingen en pesterijen. De melding kwam binnen rond 22.30 uur. 

De eigenaresse van het winkeltje vertelt dat er ook zondag al sprake was van bedreigingen met geweld. Er werd toen zo hard op haar ramen geslagen dat de plantenbakken op de vensterbank verschoven. 

Zij was gisteravond voorbereid en had zich bewapend met ‘een katapult, oude paaseitjes, avocado-pitten en een deodorantspray’. Hiermee kon ze het geweld voor haar deur niet voorkomen. 

Nadat een betrokkene belaagd werd, besprong de eigenaresse de aanvallers. Daarbij werd zij gesteund door enkele buurtbewoners. Daarop gingen de jongeren er vandoor. 

De politie wist er vier te onderscheppen op het station. Het gaat om jongens van 15, 16 en 17 jaar die uit Zaanstad en Purmerend komen. 

Momenteel zitten de jongens nog vast op verdenking van openlijke geweldpleging. Dat is een ernstig delict meldt de woordvoerder: ‘gepleegd in groepsverband waarbij de aanwezigen verzuimden elkaar te corrigeren.’ 

De eigenaresse van het winkeltje voelt zich niet gehoord door de politie. Ook geeft ze aan dat ze vooralsnog niet gehoord is over de gebeurtenissen van gisteravond en zondag.

Door: redactie Orkaan