35 heterdaadjes bij pollers

Een jaar pollers heeft wel het verkeer in het centrum verminderd maar de kans op een bekeuring bij negeren, meeliften, tegen de richting inrijden, lang stilstaan of passeren van de pollers, lijkt vrij klein.

Vanaf 1 januari 2017 zijn er 35 bekeuringen uitgeschreven bij de verkeerspalen: 20 bij de Czaar Peterstraat, 15 bij de Beatrixbrug.

De camera’s bij de pollers (die tussen 12:00 en 18:00 op op koopavonden omhoog zijn) mogen niet gebruikt worden om  overtreders te pakken.

Zaanstad heeft dat wel gevraagd bij het Openbaar Ministerie maar daar geen toestemming voor gekregen. Het is het belangrijkste probleem van Zaanstad met de pollers.

Deel dit artikel:

3 reacties

 • Henk Brunt

  Zaanstad (en handhaving) willen geen “heterdaadjes”, het risico is dan te groot dat de mensen geen overtredingen meer maken.
  Het is blijkbaar niet de doelstelling dat mensen zich aan de geldende regels houden maar om inkomsten te genereren.

 • Egbert Visser

  Vreemd dat die camera`s niet mogen worden gebruikt van het Openbaar Ministerie. Waarom mogen flitspalen wel en dit niet? Het OM is de openbare aanklager en die bepaalt niet of iets wel of niet mag , dat doet de rechter. Ik vind het behoorlijk asociaal om pal achter een bus de pollers te passeren.

 • JK

  Ja, en eigenlijk zou je hier net zo’n situatie kunnen creëren als bij de busbrug. Daar heeft ook tijden gewoon een flitspaal gestaan, of horen we nu dat dat eigenlijk ook onrechtmatig was? Het is feitelijk een inrijverbod, dat ook zonder pollers zijn werk zou moeten kunnen doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *