Het was een grapje… Een liedje dat vijf jochies uit Krommenie voor de gein hadden opgenomen. Maar platenbaas Willem van Kooten zag er een hit in … en hij kreeg gelijk.

1984 werd het jaar van Roberto Jacketti and the Scooters en hun monsterhit I Save The Day. In deze podcast vertelt drummer Jeroen Booy over zijn band, de hit en hoe het is om als tiener een beroemde popmuzikant te zijn.

Jeroen Booy drumde na zijn tijd bij Roberto Jacketti nog bij The Scene. Momenteel heeft hij in Krommenie een eigen rockschool.  

Bijna wekelijks een jaar uit de geschiedenis van 50 jaar Zaanstad

Door Di-Lan Sun

In 2024 bestaat Zaanstad 50 jaar. De afzonderlijke gemeenten Assendelft, Koog aan de Zaan, Krommenie, Westzaan, Wormerveer, Zaandijk en Zaandam hielden op te bestaan en gingen op in een gemeente met 125.000 inwoners (dat zijn er nu al 160.000). De Orkaan gaat elke week terug in de geschiedenis, beginnend in 1974 totdat we in december bij ‘2023’ zijn aangeland. Uit elk jaar halen we een gedenkwaardige gebeurtenis terug. We hebben al een klad-lijstje met de meeste jaren, maar suggesties (wat in welk jaar en waaromzijn altijd welkom.