50woordenfoto: Fuck de G20

Wereldpolitiek in het In ’t Veldtpark.

“Leuzen doen het goed. Als ze van Loesje zijn, maar deze zal z’n uitwerking ook niet missen. Een klein maar krachtig protest uit het park. De leiders van de twintig grootste economieën houden toch zeker wel rekening met de mening van een van de oudste industriële regio’s van de wereld?”

De foto werd gemaakt door een anonieme lezer die niet zoveel zin heeft om zijn naam overal terug te vinden op het web…

50woordenfoto

Soms zegt een foto meer dan 1000 woorden. 1000 vinden we teveel van het goede, maar foto’s van zaken waar we tegenaan liepen, voorzien wij nu en dan van 50 woorden.

Ook een foto met 50 woorden? Stuur ze aan De Orkaan.

Hier zie je onze eerdere 50woordenfoto’s.

Deel dit artikel:

10 reacties

 • JK

  Ik noem dit gewoon vernieling. Verder wil ik in een park graag van de rust genieten, en niet geconfronteerd worden met zo’n (foute) kreet. Kortom, vanuit de linkse hoek is dit misschien fantastisch, maar ik zou graag willen dat de daders zich melden bij de gemeente, en de schade van het overnieuw moeten verven gaan vergoeden. In alle opzichten fout.

  • Merel Kan

   Je reactie telt exact 60 woorden!

   • JK

    Maar? De Orkaan en/of jijzelf keuren dit dus niet af als vernieling? Stel dat er op de brugleuning had gestaan ‘Alle kolencentrales moeten blijven’? M.a.w., hangt voor jullie het delict vernieling samen met de inhoud van de tekst van de grafitti?

    • Merel Kan

     ‘Keuren dit dus niet af’? Ik snap niet goed waar je dit op baseert.

     • JK

      ‘Een klein maar krachtig protest uit het park.’ Op deze zinsnede. Het is namelijk geen klein maar krachtig protest, maar een irritante vernieling van een openbare brug.

     • Merel Kan

      Aan zowel ‘klein’ als aan ‘krachtig’ hangen we geen goed- of afkeuren. Dit zit echt tussen jouw oren.

 • Leentje

  Een correcte observatie, een foute locatie en een wat jammerlijk gekozen methode. Negentien landen en de Europese Unie, willen samenwerken en beslissen over het financiële. Samenwerken, maar alleen als de verenigde staten zijn zin krijgt. “Blijf meedoen met de oorlogen Nederland, dan mag je een stoeltje.” Dat kan zo niet.

 • JK

  Beste Merel, ten eerste, volgens mij ben ik de enige die weet hoe het tussen mijn oren zit. Ten tweede, ik hoor dus geen enkele afkeuring over het vernielen van de brug terug in jouw antwoord. Dat hoeft niet, maar je vermijdt het onvermijdelijke. Ik durf nu te zeggen, dat de Orkaan, of jijzelf (?) niet kiest voor de wet en/of normen en waarden, maar je blijft verschuilen achter een decor van het is links en dus moet het kunnen. Dat is echter niet zo. Keuren jullie, of jij de graffiti nu af of niet? Zijn jullie rechtschapen burgers of steunen jullie een vernieler?

  • Merel Kan

   🙂 Beste JK, een rechtschapen burger zal je waarschijnlijk niet snel in me vinden. Maar – en dan ben ik even eerlijk – daar ken ik de definitie dan ook niet van.
   De wet neem ik zeer serieus. Al geef ik toe dat ik bij een stoplicht ook zelf kijk of ik over kan steken of niet.
   Jouw conclusie bij deze foto (iets met dat we links zijn en graffiti niet afkeuren) snap ik echter nog steeds niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *