50woordenfoto: geel onbegrip…

Geel onbegrip…

De Orkaan wordt ook in Amsterdam gelezen. We kregen mail: “Een leuke wandeling in Zaandam gemaakt. Langs Oostzijde, prachtige en desolate plekken en huizen. Maar hier snapte ik niets van.”

Orkaan: “Gele vlakken: niet op staan tijdens brugopeningen.”

Amsterdam: “Dat begrijp je niet als je daar staat. Ik niet in ieder geval.”

50woordenfoto

Soms zegt een foto meer dan 1000 woorden. 1000 vinden we teveel van het goede, maar foto’s van zaken waar we tegenaan liepen, voorzien wij (of jij!) nu en dan van 50 woorden.

Ook een foto met 50 woorden? Stuur ze aan De Orkaan.

Door Piet Bakker (De Orkaan).

Deel dit artikel:

3 reacties

 • Benjamin Klatergoud

  Bij een brugopening zijn de aan- en afrijdbomen gesloten. Je bevindt je dan dus als het goed is niet tussen de bomen dus niet op een afgekruist gedeelte.

 • nico kuilman

  toen ik in zaandam ging wonen heb ik mij ook hogelijk verbaasd over die gele bruggen, zijn zaandammers zo anders dan de rest van nederland dat ze een speciale kleur nodig hebben om te herkennen dat het een brug is?
  De rest weet dus niet wat dit is dus gratis advies, schilder het gewoon in fietspad en trottoir kleur en als je het niet vertouwd stap af en ga lopen.

  • Rens Kleijn

   Zaandammers zijn minder anders dan u denkt. Mogelijk dat de bekwaamheid, en veiligheid bij de brug bediening anders is dan in omliggende gemeenten. In ieder geval hebben er zeer ernstige ongelukken plaats gevonden. Het geel op zich is inderdaad totaal afwijkend, maar je zult in Zaandam scherp op moeten letten op bruggen, dat heeft de praktijk uitgewezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *