50Woordenfoto: Kapelletje bij Busch en Dam

Kapelletje bij Busch en Dam

Busch en Dam is een bijzonder stukje Zaanstreek met een ‘replica’ van een kapelletje dat daar ooit stond, gemaakt door buurtbewoner Piet Eikel.

Op zondagochtend rond 10.30 uur zingt hij daar met gelijkgestemden liedjes, en hij vertelt over de Dam die rond 1350 het noordelijk deel van de Oer-IJ afdamde.

50woordenfoto

Soms zegt een foto meer dan 1000 woorden. 1000 vinden we teveel van het goede, maar foto’s van zaken waar we tegenaan liepen, voorzien wij (of jij!) nu en dan van 50 woorden. 

De foto gemaakt door Winnie de Wit. Het was eigenlijk ‘bijvangst’, ze fietste naar de Kunstgenieloods in Busch en Dam om op de laatste dag van 2020 oliebollen te halen. De kunstenaars van Tengel verkochten ze voor de vluchtelingen op Lesbos, voor Stichting “Because We Carry”. Alice Pool (die eerder de foto van de actie stuurde) zei dat ze tussen de 400 en 500 oliebollen hadden verkocht.

Ook een foto met 50 woorden? Stuur ze aan De Orkaan.

Deel dit artikel:

Een reactie

  • Dorien Vos

    Wat een bijzonder leuke ontmoeting! Op ons wandelweekend van het NH pad, kwamen we langs het kapelletje…. we hebben samen een liedje gezongen onder begeleiding van 2 mensen op gitaar en 1 trommelaar! Zo leuk!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *