50woordenfoto: Pakhuis Wormerveer (in Wormer) – update: 4 foto’s!

Pakhuis Wormerveer

Het staat er mooi bij in de avondzon: pakhuis Wormerveer aan de Veerdijk in Wormer. Mooi in z’n onttakeling, want de verf is al vrijwel verdwenen van de voormalige verffabriek (!).

In 1882 gebouwd en 1997 niet meer in gebruik. Eigenaar Olam Cacao wil slopen, Wormerland wil verplaatsen, het Rijk wil er geen Rijksmonument van maken. Het is sinds 2007 wel een gemeentelijk monument.

Intussen staat het te verkrotten en af te bladderen. Maar wel mooi…

50woordenfoto

Soms zegt een foto meer dan 1000 woorden. 1000 vinden we teveel van het goede, maar foto’s van zaken waar we tegenaan liepen, voorzien wij (of jij!) nu en dan van 50 woorden (of ongeveer 50).

Foto van De Orkaan, genomen eerder deze week vanaf het Zuideinde in Wormerveer. Voor meer informatie Zaans Industrieel Erfgoed en Gemeente Wormerland (bestemmingsplan 2016). Klik op de foto voor een grotere versie.

Op de Facebookgroep Je bent een Wormerlander als… zette Joop Krijt foto’s van het interieur. Met zijn toestemming plaatsten we onder onze foto drie foto’s van hem.

Ook een foto met 50 woorden? Stuur ze aan De Orkaan.

50woordenfoto

Deel dit artikel:

2 reacties

  • Frits Westerveld

    Uniek pand/pakhuis waarin voor het eerst zowel hout als beton gebruikt werd voor de vloerconstructie. Jammer dat de Amerikaanse eigenaar geen drol geeft om historisch erfgoed.

  • Piet groenewoud

    Misschien een mooi pand om de grote Weiver en wellicht andere culturele organisaties? Beetje samenwerking tussen Wormerland en Zaanstad lijkt in deze wel van toepassing.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *