50woordenfoto: rechts Wormerveer, links Assendelft

Rechts Wormerveer, links Assendelft

Er is vast lang over nagedacht. Maar niet lang genoeg: “laten we de huizenblokken geinige namen geven, Assendelft, Krommenie, Wormerveer, Zaandijk, Westzaan.”

Handig voor de postbode en ook leuk als mensen moeten uitleggen waar ze wonen: in Zaandijk in Zaandam.

Echt leuk was geweest als ze ook een complex Zaandam hadden genoemd.

50woordenfoto

Soms zegt een foto meer dan 1000 woorden. 1000 vinden we teveel van het goede, maar foto’s van zaken waar we tegenaan liepen, voorzien wij (of jij!) nu en dan van 50 woorden.

Deze foto maakten we in Zaandam achter het station.

wormerveer en assendelft in zaandam

Ook een foto met 50 woorden? Stuur ze aan De Orkaan.

50woordenfoto

Deel dit artikel:

5 reacties

 • Piet Zwikker

  Wat een onzinnige naamgeving.Of er niets anders is te bedenken. Wie zijn dit die zoiets bedenken?

 • Berry van Halderen

  Vast ingegeven door de gemeente die de namen van de dorpen liever zo snel mogelijk ziet verdwijnen zodat alles Zaanstad heet. Niet voor niets het protest van de gemeente om die cruiseschip Zaandam een andere naam te laten geven.
  Als (niet al te getrouwe) zaankanter zou ik liever de diversiteit vieren van de dorpen, zodat we allemaal zaankanters zijn uit een eigen dorp/stadje. En laat Zaanstad nu maar de ambtenaren zijn van de gemeente en politici met grootheidszin.

  • De Orkaan

   De traditie om de gemeente Zaanstad overal de schuld van te geven is onuitroeibaar, maar hier moeten we Zaanstad toch echt te hulp schieten. In tegenstelling tot de naamgeving van straten, heeft de gemeente geen enkele zeggenschap over hoe een projectontwikkelaar zijn appartementencomplex noemt. De verantwoordelijkheid ligt dus ergens anders. (En dat van dat cruiseschip was een 1 april grap, bedacht door de Orkaan-redactie.)

   • Berry van Halderen

    Cruise schip was dan een goede, goed gedaan!
    Wat betreft de rest; idd is dat natuurlijk de ontwikkelaar, mijn woordkeuze was ook express suggestief, om te steken dat gemeente teveel kijkt naar het grootstedelijke en te weinig ook heeft voor de kleinere belangen.

 • Mark Veneman

  Dit zijn dus namen die aan de gebouwen zijn gegeven door d eontwikkelaar (zie reactie van De Orkaan), de straat heeft een andere naam (Vurehout) en de huisnummers lopen door.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *