50woordenfoto: roadblockje

Roadblockje

Het wordt mode in Zaanstad: iedereen z’n (m/v) eigen roadblock.

Ze kwamen bij het fietspad over het Stadhuisplein, op de Wilhelminabrug en ze staan op de Beatrixbrug om te voorkomen dat er auto’s op de stoep worden geparkeerd.

Deze grijze jongen staat in de Menschikoffstraat Golofkinstraat in Zaandam. De Czaar Peterstraat (parallel) heeft veel last van scooters en brommers (en auto’s!).

50woordenfoto

Soms zegt een foto meer dan 1000 woorden. 1000 vinden we teveel van het goede, maar foto’s van zaken waar we tegenaan liepen, voorzien wij (of jij!) nu en dan van 50 woorden (of ongeveer 50).

Foto maakten we in de Russische Buurt, Zaandam.

Dit stond er vroeger (beeld Klaas de Boer, 1985)

Ook een foto met 50 woorden? Stuur ze aan De Orkaan.

50woordenfoto
Deel dit artikel:

5 reacties

 • Gert Schouten

  Dit fraaie exemplaar is in de plaats gekomen van het kunstwerk van Klaas de Boer dat helaas onherstelbaar beschadigd leek. Zoals vaak het geval is de buurt hierbij compleet genegeerd, maar we laten ons niet kennen, er is een voorstel gedaan voor een meer buurt-eigen oplossing. We gaan het zien.

  • Martin Hammer

   Volgens mij staat dit roadblockje in de Golofkinstraat en niet in de Menschikoffstraat….
   Daarnaast… dit zijn weer meer dan 50 woorden 😂😂😂🤪foei

   • De Orkaan

    Niets voor niets schreven we er deze keer bij “of ongeveer 50″… (en het is de Golofkinstraat, een stommiteit van grote klasse aangezien de auteur van dit stukje 12 jaar in het middelste huis woonde… hoe blind kan je zijn.

 • Wendy Kind

  Maar dit is toch levensgevaarlijk? (Ik zie geen straatverlichting in de buurt.) Welke ambtenaar zet dit zomaar neer en gaat daarna lekker naar huis om de Tour de France te kijken?

  • Erik Esteie

   Plak er wat reflecterende tape op en het probleem wat zichtbaarheid betreft is opgelost (tenzij men ook nog eens zonder licht rijd natuurlijk)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *